Inedit. Recitaluri de operă la Bâlea Lac şi Păltiniş (video)

Zeci de turişti români şi străini s-au bucurat miercuri, de recitaluri inedite de operă, la înălţime, atât la Bâlea Lac, cât şi la Păltiniş, unde au fost prezenţi tineri invitaţi la Sibiu Opera Festival, potrivit purtătorului de cuvânt al Filarmonicii sibiene, Mihai Colibaba.

„Au fost câteva zeci de spectatori, inclusiv turişti străini, foarte surprinşi să audă muzică de operă la 2034 metri înălțime. S-au oprit din tot, au ascultat fascinați, au filmat, au aplaudat, s-au fotografiat cu tinerele artiste. A fost o experiență de neuitat şi pentru ele să cânte în acest cadru natural inedit, al cărui farmec a completat perfect frumusețea muzicii”, a declarat Mihai Colibaba.

Potrivit reprezentantului Filarmonicii sibiene, la Cabana Paltinu de la Bâlea Lac au încântat turiştii, Andreea Pîrvulescu, Maria Pană, Karina Mitrana, cursante de la masterclass-ul de canto din cadrul Sibiu Opera Festival, grupa coordonată de tenorul Cristian Mogoșan de la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Ele au fost acompaniate de pianista Raluca Ouatu.

Tinerele interprete au cântat operă şi la Hotelul Castelnor din Păltiniş.

Festivalul de Operă de la Sibiu continuă până în 13 octombrie. Pentru informaţii privind programul şi vânzarea de bilete, puteţi afla de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică