exces de zel al jandarmeriei sibiu - au dat cu spray lacrimogen în fanii celor de la scm rm. vâlcea la finalul meciului de la cisnădie (video foto)

Finalul jocului de handbal feminin Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea 36-36, disputat miercuri a fost presărat cu incidente provocate de Jandarmeria Sibiu. 

@oradesibiu

incidente la meciul de handbal Măgura Cisnădie cu SCM Râmnicu Vâlcea. Vezi detalii pe Ora de Sibiu #maguracisnadie #scmramnicuvalcea #oradesibiu #oradesibiu✅

♬ sonido original – Ora de Sibiu

Jandarmeria Sibiu și-a dat în petec miercuri, la finalul partidei de handbal feminin Măgura – SCM Rm. Vâlcea 36-36, din etapa a șasea a campionatului. După ce echipa oaspete a egalat în ultima secundă, fanii vâlceni situați la peluză au coborât câteva rânduri, până la plasă, pentru a se bucura. Imediat, deși nu aveau dreptul de a interveni decât în situații de forță majoră, jandarmii au acționat, i-au bruscat pe fanii vâlceni, apoi au pulverizat cu spray lacrimogen, afectând și o fetiță! Imediat i-au scos din sală cu forța pe suporterii oaspeților, unul dintre ei având urmă de violență pe mâini! Pentru că firma de pază angajată de clubul Măgura nu a fost capabilă să mențină ordinea în sală, fiind periclitată integritatea fanilor vâlceni, dar și a tuturor celor prezenți în sală, echipa din Cisnădie riscă o suspendare drastică din partea Federației Române de Handbal.

Oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au discutat minute în șir în fața Sălii Măgura cu reprezentanții Jandarmeriei Sibiu, cerându-le explicații pentru intervenția în forță din incintă. Conducerea clubului vâlcean a sunat și la ambulanță și a solicitat un echipaj de urgență, care să acorde primele îngrijiri fetiței afectată.

Liderul suporterilor vâlceni: ”Fetița mea a fost foarte speriată”

Liderul suporterilor vâlceni, Costel Ungureanu a fost printre cei implicați, fetița sa fiind afectată de excesul de zel al jandarmilor. Toți suporterii prezenți în Sala Măgura au  fost însă afectați de sprayul lacrimogen pulverizat intens.

”La final de meci, după ce Vâlcea a marcat golul egalării în ultima secundă,  ne-am bucurat cu toții. Pe tot parcursul  meciului ne-au amenințat jandarmii, ne-au pus să  urcăm de la rândul patru în sus.  În momentul egalării, ne-am bucurat și am coborât la plasa care separă peluzele de teren. Imediat, jandarmii au intrat in noi, pe colegul meu Robert Vlădășel l-au tras afară dintre noi și imediat au început să dea cu spray lacrimogen,  fără nicio somație. Fetița mea, care era lângă mine a primit spray în ochii și a început să plângă, a fost foarte speriată” a spus Costel Ungureanu, liderul suporterilor vâlceni.

exces de zel al jandarmeriei sibiu - au dat cu spray lacrimogen în fanii celor de la scm rm. vâlcea la finalul meciului de la cisnădie (video foto)

Jandarmeria Cisnădie provoacă mereu incidente

Fanii echipei SCM Rm. Vâlcea au probleme cu excesul de zel al Jandarmeriei Cisnădie la fiecare joc disputat în Sala Măgura. ”În  fiecare an avem parte de incidente la Cisnădie, am încercat mereu să le aplanăm, dar mereu doreau să ne provoace. Anul trecut ne-au rupt bannerul pe care îl afișasem pe plasă. Acolo nu avem voie să intrăm cu nimic, tobe steaguri sau bannere” a declarat Costel Ungureanu, liderul suporterilor vâlceni.

Jandarmeria Sibiu: ”Suporterii deveniseră foarte agresivi”

Jandarmeria Sibiu a emis un comunicat de presă, în care acuză că fanii echipei vâlcene au fost violenți și au încercat să intre pe teren, lucru total neadevărat. Jandarmii din Sibiu încearcă să își motiveze acțiunea în forță și aruncă vina pe suporterii echipei oaspete. Conform comunicatului, inspectorul șef a dispus măsuri de verificare a situației din Sala Măgura.

”În această după-amiază, la finalul meciului de handbal dintre echipele CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea, care a avut loc în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie, suporterii echipei câștigătoare, manifestându-și euforic bucuria câștigului, au început să tragă de plasa de siguranță care desparte terenul de joc de tribune, în încercarea de a intra pe teren. La acel moment, doi reprezentanți ai Poliției Locale Sibiu care se aflau în zona plasei de protecție, au cerut sprijinul jandarmilor, întrucât situația escaladase. Jandarmii s-au deplasat în zona respectiva și le-au pus in vedere suporterilor că există riscul ca plasa să se rupă si astfel viața lor si a celorlarți participanți să fie pusă in pericol. Suporterii deveniseră foarte agresivi, adresând injurii și amenințări forțelor de ordine. Din grupul de aproximativ 30 de suporteri violenți, jandarmii au reușit să îl extragă pe liderul galeriei, moment în care ceilalți au devenit agresivi, împingând forțele de ordine, jandarmii fiind nevoiți să folosească spray-ul de mână iritant lacrimogen pe care îl aveau în dotare. În urma acestei acțiuni, o minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta era însoțită de tatăl său, suporter care făcea parte din acest grup de suporteri. Minora a fost scoasă în afara sălii, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Menționăm faptul că forțele de ordine au evacuat în mod controlat și celelalte persoane din sală, iar suporterii violenți au fost conduși in afara arenei sportive pentru a fi identificați. În perioada imediat următoare, vor fi analizate toate imaginile si înregistrările pe care le avem la dispoziție, pentru stabilirea identității persoanelor care au comis fapte antisociale, in vederea aplicării măsurilor ce se impun. Precizăm faptul că inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a dispus măsuri de verificare a modului de acțiune al jandarmilor, urmând ca, în funcție de rezultatele verificărilor, să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale” a fost comunicatul dat publicității de Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu