șapte persoane reținute în urma perchezițiilor de duminică de la sibiu și în alte patru județe într-un dosar legat de traficul ilegal de deșeuri
foto: arhivă

În urma celor 44 de percheziții efectuate duminică într-un dosar care vizează introducerea ilegală în țară a aproape 50 de tone de deșeuri au fost reținute șapte persoane. Procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„La mai multe locații, au fost descoperite peste 48 de tone de deșeuri, introduse ilegal în țară, fiind totodată ridicate telefoane mobile, documente, 2 laptop-uri, 73.850 de euro, 66.518 lei și 600 de franci. Totodată, specialiștii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei și au dispus interzicerea activității pentru trei societăți comerciale. În urma audierilor, procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 7 persoane (liderii grupării infracționale și persoanele de pe palierul imediat inferior acestora) și cercetarea în stare de libertate a celorlalte persoane bănuite (în general transportatori)”, anunță Poliția Română, transmite Mediafax.

Luni a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Duminică polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă calificată, complicitate la contrabandă în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara), precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deșeuri provenite din spaţiul intracomunitar, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale”, potrivit comunicatului de presă.

Ultima oră

Comentariul meu