azi este ziua directorului fits. constantin chiriac împlinește 66 de ani
Foto: Rareș Helici

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, își serbează astăzi ziua de naștere.

Născut în 1957 în comuna Prisăcani, județul Iași, Constantin Chiriac este un actor, regizor, manager cultural și profesor universitar român.

După absolvirea Facultății de Teatru din București, a studiat management cultural la Agenția de Informații a SUA, la Hull University din Marea Britanie și la Virginia Commonwealth University Richmond.

În calitate de manager cultural, Constantin Chiriac a avut un rol decisiv în dezvoltarea Sibiului ca un important centru cultural european.

Sub conducerea sa, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume, atrăgând anual peste 200.000 de spectatori din întreaga lume.

De asemenea, Constantin Chiriac a jucat un rol important în obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană pentru Sibiu în 2007.

Pentru contribuțiile sale la dezvoltarea culturii românești, Constantin Chiriac a fost distins cu numeroase premii și distincții, inclusiv Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer și Premiul Național pentru Teatru.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu