antrenorul csu, tomas rinkevicius, înaintea duelului de miercuri de la oradea: ”va fi un meci interesant”

BC CSU Sibiu joacă miercuri în prima deplasare  din Liga Națională de baschet masculin, la Oradea. Meciul de miercuri, 4 octombrie se dispută de la ora 19.00 și contează pentru etapa a 2-a a campionatului. 

Galben-verzii au început bine actuala stagiune, reușind să câștige cele trei meciuri disputate, două în cupă și un în campionat.  Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius a început sezonul cu două victorii în Cupa României, unde a trecut de CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. În prima etapă de campionat, Sibiul a câștigat în Sala Transilvania  cu  CS Vâlcea 1924, scor 91 – 78.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea nu a debutat încă în campionat. Bihorenii au jucat pe plan intern doar în cupă, unde au pierdut la 20 de puncte meciul cu U BT Cluj-Napoca, apoi a învins-o pe Dinamo la o diferență de 82 de puncte și a reușit astfel să se califice în Final 8-ul Cupei României.

CSM CSU Oradea a disputat un joc și în preliminariile Basketball Champions League, unde a pierdut cu italienii de la Brindisi, scor 74-77.

”Una din favoritele la câștigarea campionatului”

Tehhnicianul lui CSU, Tomas Rinkevicius așteaptă cu încredere disputa cu Oradea. ”Avem o echipă foarte bună în față. Oradea este una dintre favorite la câștigarea campionatului în această ligă. Au un lot bun și un buget pe măsură. Noi am avut câteva probleme cu pregătirea în această perioadă, dar am încercat să o facem cât mai bine. Oradea nu a jucat încă în campionat, dar în ultimul meci de cupă au distrus-o pe Dinamo, învingând la o diferență mai mare de 80 de puncte. Acest rezultat arată posibilitățile de care Oradea dispune. Va fi un meci interesant și în același timp dificil, pentru noi” a spusTomas Rinkevicius.

Din 2005 și până în prezent, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea au un istoric bogat al confruntărilor directe. Sibiul a câștigat 26 de dueluri, iar Oradea a triumfat în 42 de rânduri. În sezonul precedent cele două echipe s-au întâlnit în cinci rânduri, de fiecare dată câștigând CSM CSU Oradea. Trei dintre dispute au fost în semifinale, când Oradea s-aa imous cu 3-0 în fața unei echipe sibiene decimată de accidentări.

Cele două echipe nu s-au schimbat foarte multe față de stagiunea precedentă, păstrându-și nucleul de bază. La Sibiu, Adnam, Ivanov, Minchev și Kuti reprezintă noutățile, în timp ce la Oradea au venit Gotcher, Pearson și Freeman.

Partida de la Oradea Arena va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Cristian Trofim și Sorin Drugău.

Meciul dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu va putea fi urmărit în direct miercuri, 4 octombrie, de la ora 19.00 pe Digi Sport.

 

Ultima oră

Comentariul meu