pont pentru sibienii care vor să își facă vin. struguri zdrobiți pe loc în târgul obor
Sursa foto: blog.atomico.ro

În acest an sibienii se pot bucura de struguri zdrobiți pe loc, la Târgul Obor. Este pentru prima dată când această inițiativă ia naștere la Sibiu.

Cei interesanți să cumpere struguri și să îi zdrobească pe loc sunt așteptați duminica, dar și în restul săptămânii la Târgul Obor. Astfel, sibienii se vor putea bucura de băutura sezonului, mustul. Serviciul este gratuit pentru cantități mari, cei interesați trebuie să cumpere strugurii, iar de restul se ocupă comerciantul.

Prima etapă de realizare a mustului în Târgul Obor a fost postat pe pagina de facebook Piețe Sibiu. „Începând din acest an, în Târgul Obor, poți să cumperi struguri și să îi și zdrobești! Mergi acasă cu mustul!”

„Este o instalație de scos boaba de pe ciorchine și de zdrobit strugurii. Este prima etapă pe care o faci în procesul de vinificare. Este un ajutor pentru multă lume pentru că acasă nu mulți au investiția aceasta. Este o inițiativă pe care am încurajat-o și am făcut-o împreună cu producătorii de struguri în ideea de a crește atât vânzarea de struguri din piață, cât și de a-i ajuta pe sibieni în procedeul acesta”, spune directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț.

Sibienii pot apela la acest serviciu în orice zi din săptămână, nu doar duminica. Anul acesta prețul kilogramului de struguri variază între 2,5 lei și 3,5 lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu