debut editorial impresionant pentru un tânăr sibian. cristian băilă are doar 14 ani (foto)

Vineri, la Cercul Militar din Sibiu, a avut loc un eveniment editorial în cadrul căruia a fost prezentat romanul de debut al tânărului Cristian-Andrei Băilă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Cartea, intitulată „Umbre fade”, a apărut la Editura CronoLogia din Sibiu.

Criticii literari au fost impresionați de talentul tânărului autor, care a fost comparat cu Mircea Eliade. De asemenea, au fost remarcate originalitatea și maturitatea stilului său.

Lansarea cărții a fost un eveniment memorabil, care a reunit o serie de personalități din lumea culturii și educației. La eveniment a participat și o elevă în vârstă de 13 ani, Miruna Ropotin, care a susținut un recital de pian.

debut editorial impresionant pentru un tânăr sibian. cristian băilă are doar 14 ani (foto)

”La 14 ani, Cristian se bucură de forța exprimării cuvântului viu, fiindcă literatura este viață. Orice eveniment trăit este metamorfozat în paginile cărții cu o putere de exprimare uimitoare, imaginile plastice alternând deseori cu imaginile crude ale realității retrăite și evocate prin poveste. Având darul povestirii, tânărul autor știe să se transforme într-un homo narrativus autentic, asumându-și actul scrierii. Cartea urmărește, ca niște falii narative complexe, mai multe teme pe care le explorează într-o manieră specifică, originală: pe de-o parte, apar teme legate de familie, școală, aventură, expediții, evenimente de viața, iar pe de altă parte există numeroase incursiuni în mitologie, în lumi fabuloase care impresionează (încă!) cititorul de azi.” au transmis reprezentanții Colegiului ”Gh. Lazăr” din Sibiu.

Lansarea de carte s-a bucurat de un moment muzical aplaudat la scenă deschisă. Publicul numeros, format mai ales din copii, prieteni ai autorului, a apreciat recitalul extraordinar de muzică, susținut la pian de Miruna-Ioana Ropotin, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu.

debut editorial impresionant pentru un tânăr sibian. cristian băilă are doar 14 ani (foto) debut editorial impresionant pentru un tânăr sibian. cristian băilă are doar 14 ani (foto)

Ultima oră

Comentariul meu