atac terorist în turcia, lângă sediul parlamentului. două persoane au detonat o bombă (video)
Sursa foto: Forbes
Duminică dimineața a avut loc  un atac terorist în Turcia, la Ankara. O explozie puternică s-a produs în apropiere de Parlamentul turc.

Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un „atentat terorist”. „Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul utilitar în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă”, a declarat ministerul, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor. Potrivit presei turce, schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere, conform Digi24.
YouTube video
Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya precizează că unul dintre atacatori „s-a detonat”, iar „celălalt terorist a fost neutralizat”. „Doi dintre poliţiştii noştri au fost răniţi uşor”, de flăcări provocate de explozie, precizează ministrul. Potrivit postului privat de televiziune NTV s-au auzit focuri de armă în cartier, care a fost izolat. Presa turcă scrie că preşedintele Recep Tayyip Erdogan urma să vorbească în Parlament în această sesiune de lucru.

Ultima oră

Comentariul meu