ți-ai cumpărat mașină nouă? iată 6 lucruri pe care trebuie să le faci!

Mașina este un bun valoros, pe care l-ai dobândit, poate, prin eforturi financiare considerabile. De aceea, îți dorești să o menții mereu într-o stare bună de funcționare. Mai ales atunci când este vorba de achiziționarea unui autovehicul nou, această grijă este și mai mare. Dacă vrei să fii sigur că ai făcut tot ceea ce trebuie pentru o întreținere optimă a mașinii tale, acest articol conține informații utile referitoare la acest subiect. 

Iată 6 lucruri importante pe care trebuie să le faci după ce ai achiziționat o mașină nouă

Înmatricularea mașinii 

Nu poți circula cu un autovehicul pe străzile publice dacă acesta nu este înmatriculat. Atunci când achiziționezi o mașină nouă de la o reprezentanță auto, vei beneficia de o înmatriculare temporară a mașinii. Înregistrarea mașinii pe numele tău presupune completarea unor documente, plata taxelor aferente și, ulterior, obținerea plăcuțelor de înmatriculare. Pentru înmatricularea autovehiculului, este important să urmezi toate procedurile legale. 

Asigurarea mașinii 

În primul rând, trebuie să închei o poliță de asigurare auto obligatorie (RCA). Aceasta acoperă daunele provocate unei terțe părți din vina ta și este obligatorie la înscrierea autovehiculului în circulație. Pe lângă aceasta, de mare utilitate este și o asigurare CASCO de la Asirom, care oferă acoperire împotriva unei game variate de riscuri și daune. De la loviri, furt, zgârieturi, căderi de corpuri și până la fenomene meteo și incendii, acest tip de asigurare facultativă oferă protecție financiară extinsă. În plus, poți beneficia și de asistență rutieră de urgență sau de mașină la schimb în cazul producerii unui eveniment asigurat. 

Citește manualul de utilizare 

Deși mulți au tendința de a sări peste acest pas, este esențial să te familiarizezi cu mașina pe care o conduci. Nu trebuie să citești fiecare pagină din manualul producătorului, dar este important să verifici câteva informații cheie care te vor ajuta să fii pregătit pentru problemele ce pot apărea pe viitor. 

Testează caracteristicile mașinii

Înainte de a pleca la drum, verifică setările autovehiculului și caracteristicile pe care acesta le are. Reglează scaunul mașinii în funcție de confortul tău și configurează setările înainte de prima plimbare cu mașina. De asemenea, este important să te familiarizezi cu cele mai importante comenzi pentru a șofa în mod confortabil și a nu fi distras de alte lucruri în timp ce conduci. 

Ține evidența schimbării uleiului și a programului de întreținere

În ceea ce privește întreținerea auto, va trebui să fii la curent cu data următoarei schimbări de ulei și cu alte lucruri ce țin de buna funcționare a mașinii. Toate aceste măsuri îți vor oferi liniște sufletească și te vor ajuta să păstrezi mașina într-o stare excelentă și pe viitor. 

Așadar, achiziționarea unui vehicul nou este o mare realizare, dar trebuie să fii conștient și de ceea ce presupune deținerea unei mașini. Asigură-te că ai înregistrat vehiculul și ia în considerare posibilitatea de a încheia o asigurare facultativă. Aceasta îți va oferi o plasă de siguranță în cazul în care se va întâmpla un eveniment nefericit. 

Sursa foto: pexels.com 

Ultima oră

Comentariul meu