Mâncarea mai scumpă în Mediaș decât în Sibiu. În Turnu Măgurele e cea mai ieftină
Sursa foto: Bonapp.eco

În topul celor mai scumpe orașe în funcție de prețul alimentelor de bază precum, pâine, ouă sau fasole, Sibiul se află pe locul 27. Din acest punct de vedere Sibiul este depășit de marile orașe din țară, dar și de Brașov, Mediaș, Suceava sau Ocna Mureș. Alimentele cele mai scumpe se găsesc în București, Timișoara, Cluj Napoca și în Sfântu Gheorghe, iar cele mai ieftine în Turnu Măgurele.

Dintr-un coș format de circa 25 de produse de bază (de la lapte, pâine, cartofi, ouă, morcovi, varză ș.a.) am calculat un index de preț bazat pe datele INS privind prețurile la nivel de localitate. Indexul este valabil pentru vara acestui an, potrivit Hotnews.

Valoarea cea mai mică a indexului corespunde orașului cu cele mai ieftine alimente. La capătul celălalt al tabelului găsim orașele în care costul mediu al alimentelor e cel mai ridicat.
Mâncarea mai scumpă în Mediaș decât în Sibiu. În Turnu Măgurele e cea mai ieftină
Cele mai scumpe orașe sunt: București, Timișoara, Cluj, Sfântu Gheorghe și Oțelu Roșu. Cele mai ieftine: Turnu-Măgurele, Roman, Piatra Neamț și Carei.
Fasolea cea mai scumpă e în Miercurea Ciuc și Cluj Napoca, iar cea mai ieftină în piețele din Găești și Moreni (diferența e de circa 4 lei/kg)

Cartofii cei mai scumpi sunt la Arad și Miercurea Ciuc, iar cei mai ieftini la Focșani.

Laptele te costă cel mai mult dacă locuiești în Bragadiru sau în Giurgiu, iar cel mai ieftin e la Carei și Urziceni.

Mierea de albine e cea mai scumpă la Giurgiu și cea mai ieftină la Roman. Telemeaua de oaie cea mai ieftină nu e la Sibiu, ci la Beclean și Turnu Măgurele. Cea mai scumpă e la Slatina și Caransebeș.

Alimentele luate în calcul: Fasole boabe (uscată), Cartofi, Varză albă, Țelină rădăcină, Roșii, Pâine, Castraveți de câmp, carne porc, Morcovi, ulei, ceapă uscată, Fasole păstăi, Dovlecei, Ardei gras, Vinete, Păstârnac, Usturoi uscat, Pepeni galbeni, Pepeni verzi, Fructe (caise), Nuci, Lapte proaspăt de vacă, Ouă, Miere de albine, Brânză din lapte de oaie.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu