Potrivit unei analize realizate de o platformă hotelieră online, aproximativ 45% dintre rezervările de toamnă ale românilor au fost făcute în oraşele mari din România.
Printre cele mai populare destinaţii pentru city-break-uri de toamnă se numără Braşov, Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca. Aceste oraşe oferă o varietate de atracţii turistice, precum obiective istorice, monumente culturale şi evenimente artistice.
„Vremea care se menţine caldă şi preţurile mai mici sunt cel mai bun stimulent pentru călătoriile românilor din această toamnă. Turiştii îşi doresc în continuare să se bucure de vacanţe, iar odată cu venirea toamnei au început să se orienteze către city-break-uri în ţară. Avantajele acestor sejururi de scurtă durată sunt semnificative: ele reprezintă o metodă foarte bună de a explora oraşele României, care au un potenţial turistic încă insuficient explorat, sunt mai ieftine şi, în acelaşi timp, sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu mai au zile de concediu sau nu mai pot pleca pentru o perioadă îndelungată”, se arată în analiza citată, conform Wall-Street.
„Oraşele din România oferă locuri şi activităţi destinate tuturor vârstelor şi gusturilor, obiective turistice inedite, zone de agrement şi aventură. Tocmai din acest motiv, ele au devenit o opţiune preferată adesea de turiştii care călătoresc în ţară”, se mai precizează în comunicatul platformei hoteliere transmis vineri AGERPRES.
Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate oraşe pentru city-break se numără Braşov (15,37% din rezervări), Bucureşti (12,83%), Sibiu (8,99%) şi Cluj-Napoca (8,72%), restul procentelor împărţindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timişoara, Iaşi, Sighişoara şi Târgu Mureş.
Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condiţiilor meteo favorabile, turiştii au ales să călătorească şi în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopţi.