câine dresat la sibiu, erou în salvarea unei femei dispărute în vrancea

O femeie de 82 de ani, din județul Vrancea, a fost găsită în siguranță într-o pădure, după ce a dispărut timp de câteva ore. Câinele TEM, un labrador negru antrenat pentru căutări de persoane, a jucat un rol important în găsirea ei.

Femeia, care avea probleme de orientare în spațiu și timp, a plecat voluntar de la o rudă în jurul orei 10:00. Polițiștii au fost sesizați despre dispariția ei la ora 12:40 și au demarat imediat căutările, scrie jurnaluldevrancea.

Căutările au fost dificile, deoarece zona în care a dispărut femeia era împădurită și accidentată. În plus, femeia era obosită și deshidratată, ceea ce îi făcea mai dificil să fie găsită.

TEM îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Vrâncene din anul 2016, sub coordonarea conductorului, agent șef Moldoveanu Constantin, după ce a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea Sibiu”, pentru prelucarea urmelor de miros uman. (IPJ Vrancea)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Toată stima și respectul pentru polițiștii care antrenează și lucrează cu minunatii de câini! Ii vad mereu și la Troița din Selimbar, antrenează și de dimineața cu un respect deosebit pentru mediu și civilizație!
    Fiți binecuvântați și mult succes ,dragii noștrii polițiști!