primăria dă locuințe locatarilor afectați de explozia din valea aurie. de la urbana pentru maxim un an

Locatarii afectați de explozia din blocul de pe strada Iazului din Valea Aurie vor primi sprijin din partea Primăriei Sibiu. Consilierii locali au votat, în ședința de joi, un proiect de hotărâre care stabilește procedura în astfel de cazuri. Oamenii vor putea primi inclusiv cazare în perioada în care vor avea loc lucrări de consolidare la imobilul în cauză. 

Citește și: Explozia din Valea Aurie: Soții Marius și Mariana au murit pe loc. Bărbatul se întorsese dintr-o cursă cu TIR-ul

Consilierii locali au votat, în ședința de joi a Consiliului Local, un proiect de hotărâre privind adoptarea unei proceduri pentru acordarea unor ajutoare de urgență familiilor care se află în situații de necesitate apărute ca urmare a unor incendii sau explozii în locuințele acestora. Locatarii afectați de explozia din blocul din Valea Aurie vor primi bani de la primărie, în funcție de daunele din case, dar și cazare pe perioada desfășurării intervențiilor la nivelul imobilului de pe strada Iazului. 

Locuințe de la Urbana pentru locatarii afectați de explozie

Astfel, în urma unui amendament dat în cadrul ședinței de joi, locatarii vor putea solicita să primească inclusiv cazare. Oamenii vor sta în locuințele Urbana, pentru o perioadă de maxim un an, pe perioada lucrărilor la blocul în care a avut loc explozia. 

„Există și posiblitatea ca acel bloc de locuințe sa fie mai grav avariat decât pare la prima vedere. Pentru cei care trebuie să se mute înapoi, datorită venirii iernii, vremii, lucrările de consolidare la bloc ar putea să dureze mai mult decât putem anticipa. (…) Propunerea mea este ca prin societatea Urbana care are un portofoliu de locuințe, probabil nu toate ocupate, ca în cazul în care expertiza arată că acolo va fi nevoie de o intervenție pe o durată mai lungă de timp, primăria să analizeze în ce măsură Urbana poate pune la dispoziție spații de locuit celor care doresc aceasta formă de cazare. Pe perioada efectuării lucrărilor să se poată muta aici. Noi să punem la dispoziție spațiul ca oamenii să știe ca au unde să se mute în cazul în care lucrările vor dura până în primăvară”, a spus consilierul Cătălin Stanciu (PSD). 

primăria dă locuințe locatarilor afectați de explozia din valea aurie. de la urbana pentru maxim un an

„Noi aveam în vedere acest aspect. Eu am discutat cu domnii din Comisia Socială să facă o inventariere. În cazul în care va fi nevoie de intervenție la nivelul blocului, vom pune la dispoziție aceste locuințe. (…) Deocamdată doar o persoană vârstnică a cerut solicitare de cazare. Mai avem și situația a trei tineri angajați la o unitate militară, care primesc bani de chirie, dar nu au unde să se ducă. Pentru ei avem în vedere o locuință din Piața Gării, care e mai mare. Se vor asigura locuințe de la Urbana, pe o perioadă limitară de un an de zile, în caz de nevoie pe perioada desfășurării lucrărilor”, a adăugat primarul Astrid Fodor. 

Citește și: Locatarii din blocul în care a avut loc explozia din Valea Aurie primesc despăgubiri de la Primărie. Între 2.000 și 7.000 de lei

Ultima oră

Comentariul meu