modificări la măsurile fiscale: salariul minim crește la 3.300 de lei, iar cele din construcții, agricultură și industria alimentară nu se micșorează
foto G4Media

Prim-ministrul a declarat, joi, înainte de ședința Guvernului, că, potrivit calculelor prezentate joi de către Ministrul Finanțelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea.

„Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă! Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul”, a afirmat Ciolacu, transmite Mediafax.

Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară rămân neschimbate.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, în debutul ședinței de Guvern, majorarea salariului minim general de la 3.000 de lei la 3.300 lei brut pe lună.

„Astăzi majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a precizat că va exista o altă creștere în 2024.

„Acest Guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali”, a declarat premierul.

Ultima oră

Comentariul meu