delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig

Cea de-a treia săptămână a „Festivalului Cartofului” la Palatul Brukenthal din Avrig aduce noutăți care vor îmbogăți experiența culinară a oaspeților complexului. Aceștia pot savura preparate delicioase la terasa special amenajată pentru acest eveniment.

Specialități culinare inspirate din țări străine

Pe lângă produsele prezentate în săptămânile anterioare, în acest sfârșit de săptămână, pasionații de gastronomie bazată pe cartofi se vor putea delecta cu specialități din diverse țări, precum: cartofi gratinați (Franța), cartofi în sos picant de curry cu legume (Nepal), cartofi căliți cu ceapă în stil Bavarez, cartofi rosti cu cremă de coniac garnisit cu somon fume (Elveția) și cartofi întregi prăjiți cu pătrunjel (Austria).

delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig

Oferte culinare diverse

Pentru a completa experiența gastronomică, bucătarii Palatului Brukenthal Avrig au pregătit o varietate de carne la grătar, plită sau rotisor. Toate aceste preparate pot fi combinate cu specialitățile de cartofi menționate anterior. Printre opțiuni se numără ciolan de porc prăjit, cocoșel de munte rotisat și bucăți de ceafă de porc sau piept de pui gătite la plită încinsă. Deserturile nu au fost uitate, găluștele cu prune și sos de vanilie fiind una dintre delicatesele propuse.

Mustul proaspăt de struguri

Având în vedere sezonul de cules al viei și începutul transformării strugurelui în vin, mustul proaspăt de struguri va fi de asemenea disponibil în oferta restaurantului.

Istoria cartofului în Europa și Transilvania

După descoperirea cartofului, europenii au fost reticenți în a-l accepta ca aliment de bază. Originar din America de Sud și adus de conchistadori, cartoful a avut nevoie de sute de ani pentru a fi acceptat ca aliment esențial. În 1776, guvernatorul Transilvaniei, Samuel von Brukenthal, a introdus cartoful în cultura sa de la Avrig. Aceasta reprezintă una dintre primele dovezi ale cultivării cartofului în Transilvania. La începutul secolului al XIX-lea, cartoful a devenit din ce în ce mai popular în regiune, ajungând și în Moldova și Țara Românească.

Contact

Pentru informații suplimentare, puteți contacta ordanizatorii prin email la adresa office@palatulbrukenthalavrig.ro sau telefonic la numărul 0726234417.

  • delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig
  • delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig
  • delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig
  • delicii franțuzești, nepaleze și nemțești la „festivalului cartofului” la palatul brukenthal din avrig

Ultima oră

Comentariul meu