usr sibiu - daniela cîmpean exponentul de vază la sibiu, al monstruoasei coaliții psd-pnl (c.p)

Sfidarea sibienilor și, în special, a  nevoilor lor medicale a ajuns la cote cinice săptămâna trecută, când  președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, prezentă la Convenția Română a Spitalelor (ROHO2023), s-a lăudat cu stadiul „avansat al lucrărilor la noul Spital Județean din Sibiu”.

Reprezentanta PNL nu s-a ferit să exemplifice „bunele practici” pe care județul Sibiu le oferă la nivel național și declară dezinvoltă în fața audienței că „proiectul de construire a Noului Spital Județean Sibiu este, în continuare, cel mai avansat proiect de această dimensiune din țară.”

„Îi reamintim doamnei Câmpean că în realitate, deși este vânturat în fața sibienilor de mai bine de 10 ani cu ocazia fiecărei campanii electorale (și nu numai), „noul” Spital Județean al Sibiului lipsește în continuare cu desăvârșire. După aproape trei cicluri electorale construite de PNL Sibiu în jurul nevoilor medicale ale sibienilor, singura investiție palpabilă, din cele aproape 500 de milioane de euro promise inițial pentru edificarea acestui spital, este un clip video, bun doar de postat pe site-ul Consiliului Județean”, a precizat Adrian Echert, liderul consilierilor judeteni USR.

Cu toate acestea, Partidul Național Liberal, prin vocea președintei Consiliul Județean Sibiu, dar și la nivel central, prin ministra Raluca Turcan, se laudă cu fiecare ocazie cu acest proiect, asta deși anul trecut alianța PSD-PNL, prin mâna ministrului Alexandru Rafila, a exclus de la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență a celui mai important proiect de infrastructură medicală din Sibiu. Acum, în fața unei noi ocazii de a-și asuma eșecul acestui proiect atât de mult promis, Raluca Turcan și Daniela Câmpean pornesc precampania electorală pentru anul viitor, mai cinice ca oricând.

În realitate, la 33 de ani de la Revoluție, cei peste 460.000 de sibieni din județ sunt forțați să se trateze în continuare în spitale construite pe vremea Imperiului Austro-Ungar sau să caute soluții pentru problemele lor medicale în alte județe.

Potrivit mai multor rapoarte oficiale, spitalele din Sibiu nu mai corespund necesităților și cerințelor actuale de infrastructură spitalicească, nu pot respecta cerințele obligatorii de circuit, calitatea actului medical sau siguranţa pacientului,  

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu