scandal între locuitorii din sibiel și șoferii camioanelor cu lemne. șeful ocolului silvic valea frumoasei: „parchează ostentativ” (foto, video)

Un scandal a izbucnit între mai mulți locuitori din localitatea Sibiel și șoferii camioanelor care transportă lemn din Valea Frumoasei din cauza mașinilor parcare pe marginea străzii. Șeful Ocolului silvic Valea Frumoasei spune că locuitorii „parchează ostentativ”.

Lângă Sibiel se realizează la acest moment lucrări de îngrijire a pădurii care se află la o vârstă tânără spre mijlocie, cu scopul de a crea o pădure valoroasă la maturitate, potrivit inginerului Tiberiu Brad. Lemnele rezultate din aceste defrișări sunt transportate cu mașini de mare tonaj, prin centrul localității, respectiv pe strada principală. Din cauza mașinilor parcate, șoferii camioanelor se confruntă zilnic cu nemulțumiri din partea locuitorilor. „Ne-am certat cu ei. Ne-au spus să ne mutăm mașinile pentru că nu pot trecere, dar nu avem unde. Mașinile cu lemne mai sunt și supraîncărcate și ne strică drumul și casele”, spune unul dintre locuitori.

scandal între locuitorii din sibiel și șoferii camioanelor cu lemne. șeful ocolului silvic valea frumoasei: „parchează ostentativ” (foto, video)

Șeful Ocolului silvic Valea Frumoasei, Tiberiu Brad, spune că unii dintre locuitori își parchează mașinile și motocicletele ostentativ. „Dumnealor reușesc să ocupe într-un loc foarte strâmt jumătate de stradă. Este normală nemulțumirea șoferului de camion. Cât timp va exista pădure deasupra localității Sibiel, lemnul va tranzita și se va face exploatare forestieră. Activitatea de dezvoltare forestieră este foarte bine reglementată prin Planul de Management aprobat prin ordinul Ministrului Mediului. Dacă sunt nemulțumiri, sunt organe abilitate ale statului care să verifice legalitatea tăierilor care  se fac acolo, lucruri care s-au întâmplat acolo, de-a lungul timpului, în mod constant”, spune Brad.

scandal între locuitorii din sibiel și șoferii camioanelor cu lemne. șeful ocolului silvic valea frumoasei: „parchează ostentativ” (foto, video)

Cât despre îndoielile locuitorilor referitoare la legalitate transporturilor, șeful Ocolului Silvic Valea Frumoasei le sugerează să folosească aplicația „Inspectorul Pădurii” pentru a verifica rapid dacă au dubii. „Ei știu și au toate mecanismele necesare să verifice în timp real dacă transporturile de lemne sunt legale. Cu ajutorul aplicației „Inspectorul Pădurii” poți introduce numărul de înmatriculare al vehiculului care transportă lemn și se poate vedea dacă este legal. Marți, au fost executate două transporturi de material lemnos care au tranzitat localitatea Sibiel și au documente de proveniență legale. Orice copil cu smartphone în mână poate verifica”, adaugă Tiberiu Brad.

Citește și: VIDEO Locuitorii din Sibiel, nemulțumiți de defrișările din zonă – „Ne alegem cu poduri șubrede, asfalt și case crăpate”

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce lemne sunt în poze ,nu cred ca sunt din pădurea „tanara”care are nevoie de raritura de întreținere. Apoi nu cred ca tonajul camioanelor se pretează la stradă. Da dacă afacerea unge unde trebuie, nu va scârțâi.Oameni vor rămâne la sfârșit și cu drumul distrus și cu casele crăpate și fără padure.Buzatii județeni vor mai ridica o vila ,sau vor mai umple un portbagaj cu ceva împrumut.