FC Hermannstadt, doar remiză cu Sepsi în Cupa României. Sibiul a revenit de la 0-1 (video)

FC Hermannstadt a remizat miercuri pe noua arenă din Sibiu, 1-1 (0-0) cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în primul meci din Grupa A a Cupei României. 

Peste 4500 de spectatori au venit pe Stadionul Municipal, pentru a susține Sibiul în tentativa de a depăși din nou faza grupelor în Cupa României. Jucătorii Sibiului au ieșit pe teren cu un banner și tricouri albe în care și-au afișat sprijinul moral pentru Iancu, jucătorul care va lipsi patru luni de pe teren după fractura de peroneu suferită în jocul cu Petrolul.  ”Suntem alături de tine, Dragoș” a fost mesajul afișat de jucătorii lui FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt a anunțat că are ca obiectiv finala cupei, dar antrenorul Marius Măldărășanu a avut surprize mari pentru start și mizat pe jucătorii care, în mod normal, nu sunt titulari în jocurile de campionat.

Oroian a avut prima șansă în minutul 5, când șutul lui a fost blocat în ultimul moment de un fundaș advers. Covăsnenii sunt periculoși în minutul 31, la o incursiune a lui Ștefănescu, la care Muțiu a scos bine.

FC Hermannstadt, doar remiză cu Sepsi în Cupa României. Sibiul a revenit de la 0-1 (video)

Imediat, Sibiul are o ocazie uriașă după un corner, Murgia recentrează cu capul și Fonseca trimite cu boltă, în transversală! Ștefănescu este din nou periculos pentru oaspeți în minutul 40, cu un șut din unghi, dar Muțiu a blocat. La pauză, a fost 0-0, după o repriză în care sibienii au avut inițiativa și au fost mai prezenți în joc, în timp ce  Sepsi a încercat să lovească pe contraatac.

FC Hermannstadt, doar remiză cu Sepsi în Cupa României. Sibiul a revenit de la 0-1 (video)

Partea secundă a început rău pentru FC Hermannstadt. Sepsi a primit penalty în minutul 51, după ce Murgia l-a ținut în careu pe Bălașa, iar arbitrul Cătălin Buși a luat decizia după ce a consultat monitorul VAR. Cosmin Matei a transformat lovitura de la 11 metri fără emoții, după ce Muțiu a plonjat în colțul opus.

YouTube video

Sibiul a egalat repede, în minutul 65, după un corner, Niczuly boxează, G. Iancu retrimite în fața porții, de unde Bejan reușește să înscrie cu o lovitură de cap. Spre final, Măldărășanu a introdus mai mulți titulari obișnuiți, Sibiul a presat mai mult, dar nu a avut luciditate să își creeze ocazii periculoase.

YouTube video

În prelungiri, Rența de la Sepsi primește cu ușurință al doilea cartonaș galben și este eliminat. S-a terminat 1-1, un rezultat care a mulțumit ambele echipe, care au acumulat câte un punct. Echipa de pe malul Cibinului ajunge astfel la opt jocuri consecutive fără eșec, șase dintre acestea fiind remize!

Pentru a depăși faza grupelor, FC Hermannstadt trebuie să câștige celelalte două jocuri din grupă, ambele în deplasare, cu Pecica și Chindia.

FC Hermannstadt: Muțiu –  Medina,  Antoche, Bejan, K Ciubotaru (Bucuroiu 86) – Petrescu (Neguț 69), Biceanu (Mino Sota 69), Murgia (Alhassan 69), Oroian – G. Iancu (Paraschiv 77), Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

Rezultate Grupa 1 Cupa României, etapa 1:

Corvinul Hunedoara – Chindia Târgoviște 2-0

Progresul Pecica – Petrolul Ploiești 1-2

FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1

Etapa 2: Chindia – Petrolul, Corvinul – Sepsi, Progresul Pecica – Hermannstadt

Etapa 3: Petrolul – Sepsi, Chindia – Hermannstadt, Progresul Pecica – Corvinul

Ultima oră

Comentariul meu