drum de legătură între cartierele tineretului, veteranilor și calea șurii mari. va avea și piste de biciclete
Sursa: Google Maps

Primăria Sibiu vrea să realizeze un drum de legătură în cartierele Tineretului, Veteranilor de Război și Calea Șurii Mari. Municipalitatea a lansat documentația de atribuire a contractului pentru elaborarea și prezentarea ofertei. 

Drumul de legătura pe care primăria vrea să îl realizeze între cartierele Tineretului, Veteranilor de Război și Calea Șurii Mari ar avea ca efect creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Strada, situată în partea nordică a orașului, va fi delimitată de sensul giratoriu de pe Calea Șurii Mari, din zona centrului comercial Prima Shopping Center, și strada Tomis din cartierul Tineretului. 

„Obiectivele principalele care se urmăresc: realizare de noi conexiuni rutiere, creșterea siguranței circulației autoturismelor și circulației pietonale, creșterea confortului, reducerea timpilor de așteptare în trafic”, se arată în caietul de sarcini. 

Municipalitatea vrea ca pe toată lungimea străzii să existe trotuare și piste de biciclete, care să fie separate de partea carosabilă. Se vor amenaja accesele către proprietăți, se va moderniza iluminatul public și canalizația metropolitană. 

Variantele de traseu se vor studia la faza de Studiu de Prefezabilitate. Se intenționează ca drumul de legătură să fie construit, acolo unde este posibil, pe terenuri aparținând domeniului public. În prezent, pe amplasamentul propus se regăsesc: prelungirea străzii Tomis, trecere la nivel cu calea ferată, drumuri de exploatare și drumul amenajat ce deservește aprovizionarea magazinelor aflate în incinta centrului comercial Prima Shopping Center. 

Ofertantul va trebui să realizeze atât studiul de prefezabilitate, cât și un studiu geotehnic. Primăria alocă 420.168 de lei fără TVA pentru acest contract scos la licitație. 

Ultima oră

Comentariul meu