closeup and selective focus photography of toothbrush with toothpaste
Photo by George Becker on Pexels.com

Te-ai hotărât să iei o periuța electrică pentru copilul tău, dar nu știi ce model să alegi? În rândurile de mai jos îți spunem tot ce ai nevoie să știi pentru a face cea mai bună achiziție.

Sănătatea orală a copilului tău este extrem de importantă și de aceea te sfătuim să îl înveți din timp să o îngrijească pentru a nu avea probleme mai târziu, în viața de adult. Dacă până în urmă cu câțiva ani aveam la dispoziție un singur tip de periuțe, cele clasice sau manuale, astăzi periuțele electrice sunt de un real ajutor datorită eficienței mult mai mari, dar și a protecției sporite pe care o oferă.

De ce ai alege o periuță electrică oentru copii?

Periuțele electrice pentru copii sunt extrem de folositoare datorită faptului că ele ajung în acele părți în care periuțele manuale nu reușesc și astfel copilul tău are parte de o curățare mult mai bună și mai de calitate.

Pentru că este extrem de important să responsabilizezi copilul și să îi dai voie să încerce să se spele singur pe dinți, periuța electrică îl ajută și în această privință deoarece dacă pe cea clasică poate nu va reuși să o manevreze foarte bine, în cazul celei electrice nu se va confrunta cu o astfel de problemă pentru că este foarte simplu de folosit.

Cum alegi periuța electrică pentru copii?

Spre deosebire de alegerea unei periuțe electrice pentru adulți, atunci când vine vorba despre cele pentru copii, trebuie să te uiți la câteva lucruri suplimentare. Nu este de ajuns ca aceasta să fie doar performantă, ci și atrăgătoare pentru a-l determina să o utilizeze zilnic. De asemenea, și vârsta joacă un rol important, așa că hai să vedem care sunt cele mai importante criterii de care te sfătuim să ții cont.

  1. Vârsta

Experții recomandă ca periuțele electrice să fie folosite de către copiii care au vârste de peste trei ani. De ce? Pentru că după această vârstă este foarte puțin probabil că aceștia să se rănească pe parcursul utilizării periuței.

  • Perii

Te sfătuim să iei în considerare achiziția unei periuțe electrice pentru copii care să fie dotată cu peri moi, care să nu le afecteze copiilor gingiile sau dinții. Dantura lor este mult mai sensibilă și nu vrei să riști să se rănească.

  • Tipul de încărcare

Există pe piață periuțe electrice pentru copii care pot fi încărcate cu ajutorul acumulatorului sau cu ajutorul bateriilor. Cele mai de durată, dar și cele mai eficiente sunt periuțele care funcționează pe bază de acumulator. Mai mult de atât, oferă și avantajul că nu vei mai fi nevoit să schimbi frecvent bateriile.

  • Calitatea

Atunci când investești într-o periuță electrică pentru copii, un criteriu pe care nu trebuie să îl neglijezi este cel al calității. Asigură-te că optezi pentru o periuță electrică de înaltă calitate, chiar dacă prețul va fi mai mare față de cel al unei periuțe clasice deoarece aceasta va dura mult mai mult decât cea manuală, pe care este necesară să o înlocuiești o dată la trei luni.

  • Capetele

Capetele pentru periaj joacă și ele un rol important. Există periuțe de dinți care sunt dotate cu capete detașabile și altele care nu prezintă acest beneficiu. Noi te sfătuim să le alegi pe cele cu capete detașabile deoarece, în cazul copiilor, perii, pentru că sunt moi, se uzează mult mai rapid și este necesar să schimb mai repede și periuța de dinți. De asemenea, nu uita că atunci când copilul se îmbolnăvește va fi nevoie să schimbi periuța de dinți, iar cum cei mici se îmbolnăvesc destul de frecvent, este un alt motiv în plus pentru a te îndrepta către o periuță cu capete detașabile.

  • Mărimea

La fel ca și în cazul periuțelor manuale, îți recomandăm să alegi o periuță electrică pentru copii mică. Va fi mult mai eficientă pentru că va ajunge în locurile mai greu accesibile și copilul o va putea folosi mai ușor.

Simplu, nu?

Ultima oră

Comentariul meu