explozia din valea aurie. un bătrânel a cerut ajutorul primăriei sibiu după ce nu a mai avut unde să doarmă

Șaisprezece apartamente din blocul de pe strada Iazului, din Valea Aurie, din municipiul Sibiu, au fost afectate în urma exploziei de duminică dimineața. Locatarii nu au voie să se reîntoarcă, deocamdată, în locuințe, astfel că împart același acoperiș cu rudele sau prietenii. Un singur om a cerut însă ajutor din partea primăriei, după ce a rămas pe drumuri.  

Un bărbat care locuiește în blocul de pe strada Iazului, unde a avut loc explozia de duminică, a cerut ajutorul Primăriei municipiului Sibiu, fiindcă nu a mai avut unde să doarmă. În acest moment, niciun locatar nu are voie să intre în clădirea în cauză.

Citește și: Explozia din Valea Aurie: Soții Marius și Mariana au murit pe loc. Bărbatul se întorsese dintr-o cursă cu TIR-ul

„Primăria Sibiu a primit o singură solicitare de cazare din partea unui locuitor în blocul de pe str. Iazului, în care a avut loc explozia. Fiind o persoană în vârstă, singură, cetățeanul a fost cazat în regim de urgență în Căminul pentru Vârstnici de pe str. G. Coșbuc. În funcție de necesitate și solicitări, Primăria Sibiu poate asigura spații de cazare temporare locuitorilor din acest bloc care nu au alte posibilități”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Pentru a evalua nevoile cetățenilor care locuiesc în acest bloc, angajații Direcției de Asistență Socială vor însoți inspectorii Agenției Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu în ancheta socială care se va efectua pentru a stabili dacă se încadrează în condiții legale pentru acordarea unui ajutor de urgență sau dacă au necesități urgente ce pot fi soluționate prin servicii sociale.

Citește și: Familiile afectate de explozia din Valea Aurie pot primi bani de la Guvern (video) 

Ultima oră

Comentariul meu