apare un ansamblu rezidențial în locul fabricilor flaro-mondex. puz-ul, pus în dezbatere 
Simularea uneia dintre soluțiile posibile pentru regenerarea urbană a zonei fostelor fabrici Flaro și Mondex – sunt propuse clădiri noi, se păstrează clădiri existente valoroase și se introduc plantații (inclusiv înalte). Autor: Alexandru Găvozdea

Un ansamblu rezidențial, care prevede funcțiuni complementare și amenajarea de drumuri de incintă și accese, ar putea apărea pe malul Cibinului. Este vorba despre un proiect de regenerare urbană a fostelor fabrici Flaro și Mondex de pe strada Râului. PUZ-ul se află în dezbatere publică, iar sibienii sunt invitați să se întâlnească cu arhitecții. 

Proiectul de regenerare urbană a fostelor fabrici Flaro și Mondex presupune amenajarea unui ansamblu rezidențial, cu funcțiuni complementare, cu spații verzi și cu drumuri de incintă și de acces. 

apare un ansamblu rezidențial în locul fabricilor flaro-mondex. puz-ul, pus în dezbatere 

Teritoriul reglementat cuprinde două Unități Teritoriale de Referință (U.T.R.), și anume Flaro – Mondex (circa 3,82 hectare) și Gladiolelor – Râului (circa 1,47 hectare). Suprafața totală a teritoriului reglementat prin PUZ este de circa 5,29 hectare. În zonă vor apărea locuințe individuale, locuințe colective, zone cu funcțiuni mixte (servicii și comerț), dar și spații verzi de folosință publică. 

Sunt propuse clădiri noi, se păstrează clădiri existente valoroase și se introduc plantații (inclusiv înalte).

apare un ansamblu rezidențial în locul fabricilor flaro-mondex. puz-ul, pus în dezbatere 

PUZ-ul, în dezbatere publică

Sibienii sunt invitați să trimită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal CP – Ansamblu rezidențial cu funcțiuni complementare, amenajare drumuri de incintă și accese, în municipiul Sibiu, strada Râului, nr. 33, până la data de 09.10.2023, pe adresa Primăriei Sibiu, de pe strada S. Brukenthal, nr. 2, prin e-mail la adresa pms@sibiu.ro sau la numărul de telefon 0269-208800 int. 551. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a PUZ-ului. 

De asemenea, sibienii sunt invitați în data de 28.09.2023, de la ora 17:00, în amfiteatrul Facultății de Inginerie, sala IE 101, de pe strada Emil Cioran, nr. 4, pentru a lua parte la o dezbatere publică privind PUZ-ul care vizează proiectul de regenerare urbană a fostei platforme industriale FLARO. 

Documentația de urbanism ce va fi dezbătută este disponibilă pentru consultare aici: https://sibiu.ro/primaria/documentatie_urbanism.

Ultima oră

Comentariul meu