Noul Kaufland de pe strada Henri Coandă. Proiectul intră la vot în Consiliul Local
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii septembrie, un proiect de hotărâre ce privește aprobarea documentației de urbanism pentru construirea unui hypermarket pe strada Henri Coandă din Sibiu. Este vorba despre viitorul magazin Kaufland ce va lua locul fostei fabrici Sembraz. 

Consilierii locali vor vota, în ședința următoare, un proiect de hotărâre „privind aprobarea documentației de urbanism PUD – Construire hypermarket cu regim de înălțime P+1Ep și construcții anexe interioare și exterioare (container bufet tip imbiss și terasă închisă clienți, containere reciclare ambalaje, spații tehnice, post trafo, bazin psi, padocuri cărucioare, spații încărcare vehicule electrice), amenajări exterioare incintă (platforme parcare, spații verzi, drumuri, trotuare, rampă andocare) amenajare accese rutiere și pietonale și racorduri la drumurile publice, instalații interioare și rețele/lucrări tehnico-edilitare, amenajare împrejmuire teren, amplasare panouri publicitare, pilon și totem publicitar, branșamente utilități, deviere traseu rețele utilități, organizare de șantier, în Municipiul Sibiu, strada Henri Coandă, nr. 12”. Este vorba despre proiectul hypermarketului construit pe terenul fostei fabrici Sembraz. 

Noul Kaufland de pe strada Henri Coandă. Proiectul intră la vot în Consiliul Local

Magazinul ar urma să fie ridicat de Kaufland și va avea un regim de înălțime P+1Ep și construcții anexe: un container bufet, terasă pentru clienți, padocuri pentru cărucioare și stații încărcare vehicule electrice. De asemenea, se vor amenaja spații verzi, trotuare și accesele rutiere și pietonale. Viitorul supermarket va avea minim 267 de locuri de parcare supraterane, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități, 6 pentru „mama și copilul”, iar 5 pentru personalul angajat. Suprafața construită desfășurată va fi de 6.300 metri pătrați. 

Sibienii și-au putut spune, până la finalul lunii august, punctul de vedere cu privire la acest proiect. Au fost transmise mai multe sesizări, ele fiind publicate pe site-ul primăriei. În mare parte, oamenii au cerut să se găsească soluții cu privire la decongestionarea traficului rutier din zonă. (DETALII AICI

Ultima oră

Comentariul meu