CSM Mediaș dă campioană și vicecampion balcanic la bike. Antrenorul Attila Szakacs: ”Sunt foarte mulțumit”
Cicliștii de la CSM Mediaș au reușit rezultate excelente la Câmpulung Muscel, acolo unde în weekend s-a desfășurat Campionatul Balcanic de MTB XCO. 
În paralel cu Campionatul Balcanic s-au disputat și  trei competiții din calendarul Federației Române de Ciclism: Campionatul Național de Mountain Bike XCE, Campionatul National de Mountain Bike pentru copii și Cupa României de Mountain Bike XCO „MTB Academy Cup XCO”.
ACS MTB Academy, în colaborare cu Federaţia Română de Ciclism şi cu sprijinul Primăriei Câmpulung Muscel, a pus la dispoziţie printre cele mai apreciate şi complexe trasee de XCO din ţară către riderii dornici să îşi testeze limitele. La start s-au aflat printre cei mai puternici sportivi din ţări precum Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord şi Turcia.
Doi sportivi de la CSM Mediaș au reprezentat echipa naţională a României, Miruna Mada și Theodor Vasile Pridon. Miruna Măda a ocupat locul 1 la categoria junioare feminin, în timp ce Theodor Pridon s-a clasat pe locul 2 la cadeți masculin.
Antrenorul de bike de la CSM Mediaș, Attila Szakacs spune că acest sport este în continuă dezvoltare în țară.  ”Ne-am antrenat special pentru Campionatul Balcanic  și sunt foarte mulțumit pentru aceste rezultate, a ieșit bine. La Europeanul de anul viitor va fi o concurență mult mai mare. Bike-ul este în creștere de câțiva ani, Vlad Dascălu este reperul, el este campion european. La CSM Mediaș avem 20 sportivi legitimați și pe lângă ei avem  mulți copii,  cu vârste de la 6 ani” a spus antrenorul Attila Szakacs.
Anul viitor România va găzdui Campionatele Europene de Mountain Bike XCO-XCR-XCC Elite U23, la Cheile Grădiştei, între 8-12 mai.
CSM Mediaș dă campioană și vicecampion balcanic la bike. Antrenorul Attila Szakacs: ”Sunt foarte mulțumit”
Rezultate bune și la Cupa României
În Cupa României, etapa a V-a, ultima, Vlad Armean a făcut o cursă senzațională, a câștigat primul loc la categoria U23 și a urcat pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul general al competiției. În aceeași competiție, Miruna Mădă a câștigat această etapă și a devenit deținătoarea Cupei României la categoria junior.  Theodor Pridon a obținut argintul, atât la nivelul etapei, cât și în clasamentul final al Cupei României la categoria cadeți.  La aceeași categorie, Bogdan Popescu s-a clasata al doilea în etapă și pe locul al treilea la general.
În Campionatul Național al copiilor rezultate excepționale au obținut și Edan Custura , loc 3 la categoria D1 și David Feșteu, locul 2  la  categoria B. Rezultate remarcabile au obținut, de asemenea, în Cupa României și Cristian Călburean, clasat pe  5 și Radu Mădă, situat pe  6 la categoria cadeți.

Zonele din jurul oraşului Câmpulung Muscel se remarcă cu cele mai apreciate trasee de mountain bike din ţară şi competiţii cunoscute precum Lupii Dacilor şi MTB Academy Cup, care adună la start mii de rideri din toate colţurile ţării.

CSM Mediaș dă campioană și vicecampion balcanic la bike. Antrenorul Attila Szakacs: ”Sunt foarte mulțumit”

Ultima oră

Comentariul meu