Chirurgii americani au reușit al doilea transplant de inimă de porc
Sursa foto: Realitatea.NET

Chirurgii americani au transplantat o inimă de porc modificat genetic la un pacient în vârstă de 58 de ani, care se afla în fața unei morți sigure din cauza unei insuficiențe cardiace.

Pacientul, Lawrence Faucette, din Frederick, Maryland, a fost supus operației la Spitalul Universitar din Maryland pe 12 iulie. La două zile după intervenție, acesta spunea glume și putea să stea pe un scaun, informează Mediafax.

Oamenii de știință sunt încântați de reacția lui Faucette la organul de porc, dar avertizează că este încă prea devreme pentru a spune dacă transplantul va fi un succes pe termen lung.

Faucette era ineligibil pentru un transplant de inimă tradițional din cauza altor probleme de sănătate.

Încercările de transplanturi de organe de la animale la oameni au eșuat timp de decenii, deoarece sistemul imunitar al oamenilor a distrus imediat țesutul străin. Acum, oamenii de știință încearcă din nou, folosind porci modificați genetic pentru a le face organele mai similare cu cele umane.

Primul transplant de inimă de porc modificat genetic din istorie a fost efectuat în 2022, la un pacient în vârstă de 57 de ani, care a supraviețuit doar două luni.

Dacă transplantul lui Faucette va fi un succes, acesta ar putea reprezenta un progres major în domeniul transplanturilor de organe.

Ultima oră

Comentariul meu