sibienii de la fostul elrond pun la bătaie un milion de dolari pentru extinderea ecosistemului blockchain cu hackathonul xday

MultiversX a anunțat lansarea evenimentului global dedicat programatorilor, Hackathonul xDay, pentru a accelera dezvoltarea ecosistemului.

Organizat în parteneriat cu Encode și Dora Hacks, evenimentul este susținut de parteneri strategici, precum Google Cloud, Tencent Cloud și Deutsche Telekom și oferă premii și finanțare de până la un milion de dolari.

Pe lângă recompensele în bani și oportunitățile de finanțare, marele premiu va aduce proiectului câștigător oportunitatea de a fi lansat pe xLaunchpad, oferind acces la un incubator susținut de o comunitate de peste 100,000 de utilizatori.

Hackathonul xDay a atras deja un interes impresionant, având peste 500 de participanți înregistrați. Evenimentul reprezinta și o oportunitate de dezvoltare in industrii emergente, incluzând 19 workshop-uri tehnice și 4 sesiuni AMA. Programatorii pot să dezvolte tool-uri, aplicații sau smart contracte folosind limbaje populare precum Rust, C/C++, Python și TypeScript, ceea ce face din Hackathonul xDay un apel global către programatori de diferite nivele de experiență.

„Hackathonul xDay reprezintă cel mai bun moment pentru a construi. Programatori, tool-uri, premii și finanțare. Totul e pregătit pentru comunitatea globală a programatorilor. E timpul ca aceștia să găsească noi modalități de a folosi capabilitățile unice pe care rețeaua MultiversX le are de oferit.” a spus Beniamin Mincu, CEO MultiversX.

Înscrierile pentru Hackathonul xDay sunt încă deschide pe xday.com/hackathon până pe 16 octombrie. Evenimentul include 6 verticale: Inteligență Artificială, Finanțe Descentralizate (DeFi), Infrastructură și Instrumente pentru Programatori, Plăți și Aplicații Mobile și se va desfășura între 21 septembrie și 20 Octombrie.

În timp ce evenimentul are loc online, marea finală va fi găzduită de conferința xDay, în București, unde prezența participanților e opțională.

Ecosistemul MultiversX a cunoscut o creștere rapidă, devenind o prezență importanță în spațiul blockchain, cu peste 2,3 milioane de conturi, mai mult de 345 milioane de tranzacții procesate și o comunitate răsunătoare de programatori, care au creat peste 2500 de monede, 6500 de aplicații și peste 2 milioane de NFT-uri.

Ultima oră

Comentariul meu