a woman in distress sitting in a corner
Photo by RDNE Stock project on Pexels.com

Numărul infracțiunilor a crescut semnificativ în ultimul an, în școlile din județul Sibiu. Cele mai multe au fost reprezentate de bătăi și furturi.

Numărul elevilor care s-au bătut, au furat obiecte de la colegi sau au făcut bullying în școlile din Sibiu a crescut vertiginos în ultimul an. Dacă anul trecut au fost 60 de astfel de cazuri de infracțiuni, anul acesta numărul a crescut la 77.

În cursul anului școlar 2022-2023, au fost sesizate de către I.P.J. Sibiu, 77 fapte penale, astfel dintre care 71 în incinta unităților de învățământ. Mai multe infracțiuni au fost la școlile din oraș, decât la cele de la sate și comune. Mai exact, 21 de cazuri în mediul rural și 51 de cazuri în mediul urban.

În funcție de genul de infracțiuni, polițiștii sibieni le-au împărțit în șase categorii. Astfel, IPJ Sibiu au fost înștiințat referitor la 48 loviri, 7 furturi, 3 amenințări, 6 fapte de purtare abuzivă, 5 fapte de port fără drept de obiecte periculoase și 8alte fapte.

Principalele cauze care au dus la astfel de acțiuni ale elevilor au fost reprezentate de rivalităţile dintre ei, lipsa de educaţie civică, instrumentele limitate de care dispun profesorii pentru corectarea comportamentelor deviante ale elevilor.

Citește și: VIDEO: Elevi batjocoriți și puși în genunchi la școala din Șura Mică – Director: „Dacă era un caz grav de bullying ar fi venit să anunțe”

Ultima oră

Comentariul meu