ulbs confirmă perchezițiile care vizează o fraudă de peste un milion de euro la sibiu. ”există o anchetă în curs de derulare”

Zeci de percheziții domiciliare au fost realizate la mai mulți angajați ai ULBS în decursul zilei de marți, Universitatea fiind suspectată de o fraudă de peste un milion de euro cu fonduri Erasmus. Purtătorul de cuvânt al ULBS Sibiu confirmă că în acest moment se desfășoară o anchetă privind o posibilă fraudă cu fonduri Erasmus.

Mai mulți angajați ai ULBS, responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe, sunt suspectați că au întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte din țările partenere Erasmus+.

Purtătorul de cuvânt al ULBS, Smaranda Bălan, confirmă desfășurarea anchetei. „În acest moment confirmăm faptul că exista o ancheta în curs de derulare privind posibile fraude cu fonduri Erasmus. Conducerea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu colaborează cu procurorii europeni și susține acest demers. Pe măsura ce vom avea mai multe informații din partea Parchetului European le vom oferi presei.” a declarat purtătorul de cuvânt al ULBS, Smaranda Bălan.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ un milion de euro. Citește și: Zeci de percheziții la angajați ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Fraudă de peste un milion de euro cu fonduri Erasmus

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu