harta cerșetoriei în municipiul sibiu. poliția locală a împărțit peste două sute de amenzi 

Centrul Sibiului devine, în fiecare vară, raiul cerșetorilor. Aceștia profită de dărnicia și naivitatea sibienilor și turiștilor și, uneori însoțiți de odraslele lor, apelează la mila publicului. Atunci când nu obțin ceea ce își doresc, devin recalcitranți și se îndepărtează înjurând. Poliția Locală încearcă de ani buni să combată fenomenul prin amenzi, însă sancțiunile nu par să îi sperie, fiindcă în continuare își fac veacul pe străduțele din urbea orașului de pe Cibin, printre terase, lângă biserici, dar și în locuri de promenadă. 

Cerșetorii își fac veacul în centrul urbei, la terase, lângă biserici și pe marile bulevarde. Poliția Locală încearcă să combată acest fenomen prin intermediul amenzilor, însă sancțiunile contravenționale nu par să aibă mare succes. Cei care apelează la mila publicului nu se tem de ele, fiindcă oricum nu le plătesc niciodată. 

În perioada 1 aprilie – 30 iunie 2023, Serviciul Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a organizat acțiuni de combatere a fenomenului de cerșetorie pe raza orașului. În cele trei luni, au fost depistate mai multe persoane care apelau la mila publicului în Piața Unirii, pe străzile Mitropoliei, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Semaforului, dar și pe Bulevardul Mihai Viteazu și în Piața Mare. 

harta cerșetoriei în municipiul sibiu. poliția locală a împărțit peste două sute de amenzi 
Harta cerșetoriei în Sibiu

„În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 209 sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă de 58.800 lei”, se arată într-un raport al Poliției Locale prezentat în ședința ATOP de marți. 

Citește și: Două mame și-au pus copiii să cerșească la bisericile din Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu