Cerșetorii din Sibiu care nu plătesc amenzile, puși la muncă în folosul comunității
foto: arhivă

Peste două sute de amenzi au împărțit agenții de la Poliția Locală, din aprilie și până în iunie, persoanelor care au apelat la mila publicului pe raza municipiului Sibiu. Cei mai mulți cerșetori nu reușesc să plătească sancțiunile, astfel că sunt puși să facă muncă în folosul comunității în localitățile în care își au domiciliul. 

În perioada 1 aprilie – 30 iunie 2023, Serviciul Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a organizat acțiuni de combatere a fenomenului de cerșetorie pe raza orașului. În cele trei luni, au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea acestor fapte, în sumă totală de 58.800 de lei. Cei mai mulți cerșetori au fost depistați în Piața Unirii, pe străzile Mitropoliei, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Semaforului, dar și pe Bulevardul Mihai Viteazu și în Piața Mare. 

Despre fenomenul cerșetoriei s-a discutat și în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de marți. Întrebat câți dintre cerșetori plătesc amenzile, reprezentantul Poliției Locale a precizat că mult prea puțini. „Nu am o statistică exactă, dar puțini, într-adevăr. Primăria din localitatea de domiciliu a persoanelor în cauză dispune ca măsură munca în folosul comunității pentru cei care nu achită sancțiunile. Majoritatea sunt din localități limitrofe, dar și din județul Mureș”, a spus Sorin Domnariu, șef serviciu Management Informațional din cadrul Serviciului Public Poliție Locală al Municipiului Sibiu. 

Citește și: Trafic de persoane cu cerșetori în Sibiu. Poliția Locală: „Erau persoane care îi aduceau dimineața, iar seara îi preluau”

Ultima oră