revoluție în trafic la sibiu. o mie de elevi, profesori și părinți provocați să meargă la scoală cu bicicleta

O mie de elevi, profesori şi părinţi sunt provocaţi să renunţe vineri, la maşini şi autobuze, ca să meargă pe jos, cu trotinetele sau cu bicicletele la şcolile din Sibiu, în grupuri pe care să le înscrie într-o primă acţiune din oraş numită BiciBus sau PediBus, anunţă iniţiatorii, cei de la Urban Bike Revolution.

“Am propus BiciBus la Sibiu pentru că vedem din ce în ce mai multe familii care aleg să iasă împreună cu copiii pe bicicletă. La BiciBus și PediBus îți iei vecinul, colegul care locuiește aproape de tine și împreună mergeți la școală. Pe drum mai sunt și alți colegi cu care te poți întâlnii. Dacă elevii sunt prea mici, pentru siguranță lor, părinții și alți voluntari pot asigura zona de siguranță pentru ei.
BiciBus-ul poate merge mai departe spre muncă. Acesta speram să fie viitorul mobilității în Sibiu”, a declarat luni, pentru Ora de Sibiu, Andrei Rusu de la Urban Bike Revolution.

Andrei este optimist şi spune că modelul acţiunii care va avea loc vineri, în Sibiu, provine din Barcelona.

“Pur și simplu acolo a pornit mișcare, în Barcelona. Deja e foarte cunoscut la nivel european și organizat în diverse alte orașe din Europa. Este un concept simplu de înțeles și implementat. Bine o provocare pentru cei care participa, dar după prima ediție va fi mai simplu de organizat o următoarea”, a mai precizat Andrei Rusu.

Cum se va desfăşura BiciBus şi PediBus la Sibiu

“În grupuri mici, părinți, profesori, elevi pornesc pe un traseu spre școală. Pe traseu se alătură și alți participanți urmând să ajungă în format compact la școală. În acest fel copiii sunt supravegheați și protejați de adulți, iar părinții care nu pot participa în ziua respectivă pot lăsa copilul în grija altor părinți sau voluntari”, au anunţat cei de la Urban Bike Revolution pe pagina lor de Facebook.

De ce BiciBus și PediBus?

“Momentan peste 50 % din totalul elevilor din Sibiu sunt transportați cu mașina la și de la școală. Dintre aceștia 70 % sunt elevi din ciclul primar, 42 %  din ciclul gimnazial și 37 %  elevi de liceu. Din păcate bicicleta și trotineta sunt o opțiune doar pentru 1% dintre elevii sibieni”, potrivit Urban Bike Revolution.

Cei care doresc să participe vineri la această acţiune, sunt rugaţi să completeze formularul de înscriere de pe pagina de Facebook a celor de la Urban Bike Revolution.

Ultima oră

Comentariul meu