presedintele iohannis a plecat duminică cu avionul in sua, de pe aeroportul sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a decolat duminică, de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, cu o aeronavă închiriată, spre aeroportul Teterboro de lângă New York (SUA), pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a anunţat BoardingPass, site-ul specializat în informaţii din aviaţie, confirmat de surse oficiale locale.

Un avion precum cel ales de Klaus Iohannis pentru deplasarea în SUA, poate costa peste 60 de milioane de dolari, potrivit site-urilor de spcialitate

“Și de această dată Administrația Prezidențială a închiriat un avion de la Global Jet Luxemburg, unul de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri. Pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu”, arată sursa citată.

Durata zborului dintre Sibiu și Teterboro (SUA), ce va fi operat fără escală, va fi de aproximativ opt ore și 40 de minute.
În ultimii ani, președintele a mai zburat în SUA cu avioane similare acestuia, dar produse de Gulfstream și Dassault, închiriate tot de la Global Jet Luxemburg.

 

Ultima oră

Comentariul meu