astrid fodor: "sibiul are nevoie de festivaluri de anvergură, care depăşesc graniţele acestei ţări" (video)

Primarul Astrid Fodor a declarat că, Sibiul cultural are nevoie de festivaluri de anvergură, care depăşesc graniţele ţării şi a dat exemplul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Artă Contemporană care a început sâmbătă şi reuneşte peste 150 de artişti din 22 de ţări.

„Sibiul se defineşte ca un oraş cultural”

Astrid Fodor a subliniat că, „Sibiul se defineşte ca un oraş cultural şi ca un oraş cultural care se respectă, avem parte în Sibiu de foarte multe festivaluri de diverse genuri (…). Dar ca Sibiul cultural să crească, avem nevoie în continuare de altceva. Şi asta este altceva ce faceţi dumneavoastră aici (Festivalul Internaţional de Artă Contemporană n.r.) este un festival care sunt sigură că va avea foarte mult succes. (…) Acesta este un festival de care Sibiul are nevoie. Noi avem nevoie de festivaluri de anvergură, festivaluri care depăşesc graniţele acestei ţări.”

Primarul Sibiului i-a felicitat pe cei de la Muzeul Naţional Brukenthal, pentru deschiderea unei noi săli de expoziţii, în curtea Palatului Brukenthal.

„Sibiul are nevoie de infrastructură culturală”, a mai spus Astrid Fodor.

astrid fodor: "sibiul are nevoie de festivaluri de anvergură, care depăşesc graniţele acestei ţări" (video)

Primăria cumpără cu peste 5 milioane de euro Fabrica de Cultură în acest an

Astrid Fodor a anunţat din nou, sâmbătă, că Primăria Municipiului Sibiu va cumpăra până la finalul anului, Fabrica de Cultură, cu peste 5 milioane de euro.

„Noi vom achiziţiona în cursul acestui an, Fabrica de Cultură, o investiţie majoră, pentru că o facem din bugetul local. Ne costă peste 5 milioane de euro, dar este necesar pentru că în acest edificiu se vor desfăşura cele mai mari şi importante spectacole ale Teatrului „Radu Stanca”. Sunt convinsă că (…) la anul veţi organiza şi acolo expoziţii, că e păcat ca acest spaţiu să nu fie valorificat la maxim”, a precizat Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu