Cele mai scumpe legume din Piaţa Cibin sunt ardeiul iute mic, usturoiul românesc, fasolea galbenă păstăi, roşiile Cherry şi pătrunjelul, cu preţuri cuprinse între 15 şi 30 de lei/kg.
- Ardeiul iute mic se vinde cel mai scump: 30 lei/kilogramul
Cine doreşte să cumpere vineri, un kilogram de ardei iute din Piaţa Cibin, găseşte cu preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei. Cel mai scump este ardeiul mic şi subţire, iar cel mai ieftin ardei se găseşte de regulă la vânzătorii care mai au puţină marfă şi preferă să vândă la preţ mai mic, decât să se strice produsele.
2. Usturoiul românesc: 25 lei/kilogramul
Usturoiul românesc costă între 20 şi 25 de lei/kg vineri, în Piaţa Cibin şi se găseşte la puţini vânzători.
3. Fasolea galbenă păstăi: 20 lei/kilogramul
Doar câţiva producători aveau vineri fasole galbenă păstăi în Piaţa Cibin. Aceştia vindeau kilogramul de fasole galbenă păstăi cu preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei. Fasolea albă boabe costă între 10 şi 15 lei/kg vineri, în cea mai mare piaţă din Sibiu.
4. Roşiile Cherry: 20 lei/kg
Preţul roşiilor este între cuprins între 2 şi 20 de lei/kg, vineri, în Piaţa Cibin. Roşiile cele mai ieftine sunt cele de bulion, iar cele mai scumpe sunt Cherry, cu 20 de lei, kilogramul. Roşiile de grădină, cele mai căutate de gospodine, costă între 8 şi 10 lei/kg.
5. Pătrunjelul: 15 lei/kg
În topul celor mai scumpe legume este şi pătrunjelul, cu preţul de 15 lei/kg, fiind comercializat doar de doi producători, vineri, în Piaţa Cibin.
Spre deosebire de magazinele mari, în pieţe, comercianţii nu le prea dau voie cumpărătorilor să îşi aleagă produsele şi multe produse nu au preţul afişat. În schimb, în pieţe există posibilitatea ca să negociezi preţul, dacă cumperi cantităţi mai mari, în aşa fel încât să obţii reducere.
Veniți la Slatina și Pitești, și o să cumpărați la 8 – 10 lei !