drumul de pământ între șelimbăr și roșia se modernizează. va fi asfaltat
foto: arhivă

Între comunele Șelimbăr și Roșia există un drum din pământ, impracticabil după ploile torențiale din ultima perioadă, din zonă. Sectorul de drum va fi modernizat, astfel încât locuitorii din comune să beneficieze de condiții optime pentru a ajunge în oraș.

Potrivit proiectului, prin executarea lucrărilor de modernizare a drumului de legătură între comuna Șelimbăr și comuna Roșia, din județul Sibiu, strada va avea o singură banda de circulație, dar circulația se va organiza în ambele sensuri. Astfel, partea carosabila va avea lățimea cuprinsă între 3,00 – 4,00m.

În Memoriu se arată că drumul de legătură trece prin satele Cașolț și Mohu, comuna Roșia și Șelimbăr, județul Sibiu. În prezent, drumul de legătură nu are o structura rutieră existentă, este un drum din pământ, iar lungimea totală a drumului de legătură este de 5.500 de metri. Totodată, semnalizarea rutieră atât cea verticală, cât și cea orizontală lipsesc în totalitate.

„În urma analizei de nevoi rezultă necesitatea modernizării infrastructurii rutiere de interes local, astfel ca locuitorii comunei și nu numai să beneficieze de condiții optime de deplasare similare cu cele din mediul urban. Având în vedere cele expuse anterior considerăm că demersul de modernizare a drumului de legătură din comuna Roşia și comuna Șelimbar este nu doar oportun ci și absolut necesar”, se arată în Memoriu de prezentare a proiectului.

Valoare investiției se ridică la 6,929,061.06 lei fără TVA, iar durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Ultima oră

Comentariul meu