csu sibiu joacă vineri și sâmbătă primele meciuri ale sezonului. căpitanul dragoste: ”vrem să facem meciuri foarte bune” ”

CSU Sibiu dispută primul joc oficial din acest sezon vineri seară, de la ora 19.00, în deplasare, cu CSM Constanța, în faza grupelor din Cupa României la baschet masculin. 

După două luni și jumătate de pauză, baschetul masculin pornește la drum cu turneele de cupă pentru sezonul 2023-2024. Cele 18 echipe din Liga Națională de baschet masculin au fost împărțite în șase grupe a câte trei echipe. Câștigătoarele celor șase turnee se vor califica la Final 8 al cupei, acolo unde vor fi însoțite de cele mai bune două locuri doi din grupe. Într-un astfel de format, coșaverajul joacă un rol foarte important, locurile 2 urmând a fi desemnate echipele cu coșaverajul cel mai bun.

Medaliată cu bronz în sezonul trecut, echipa lui Tomas Rinkevicius pare favorită la calificarea în sferturile cupei, chiar dacă turneul se dispută la Constanța. Duelul de vineri seara cu CSM Constanța poate fi decisiv în calificare, fiind greu de crezut că nou promovata CS Vâlcea poate produce surprize, chiar dacă a reușit acest lucru în amicalele recente de la Sibiu.

csu sibiu joacă vineri și sâmbătă primele meciuri ale sezonului. căpitanul dragoste: ”vrem să facem meciuri foarte bune” ”

Căpitanul Sibiului, Mirel Dragoste, component al lotului național speră ca CSU să facă două jocuri bune la turneul de la Constanța. ”A fost un pre-sezon greu, nu l-am avut pe antrenorul principal cu noi. Acum, încet, încet încep să se lege relațiile de joc, ne antrenăm și sperăm să jucăm din ce în ce mai bine. În cupă vor fi două meciuri foarte rele, contra Vâlcii am jucat aici la turneul Elemer Tordai, a fost un meci foarte greu și din păcate l-am pierdut. Constanța are un lot foarte valoros, o echipă mult mai bună decât sezonul trecut, un buget mult mai mare, dar ne-am pregătit și vrem să face o partidă foarte bună” a declarat Mirel Dragoste.

Echipa pregătită de sibianul Dan Fleșeriu, CSM Constanța a avut mai multe absențe din lot pe parcursul perioadei de pregătire, iar duelul cu Sibiu de vineri poate decide câștigătoarea grupei de calificare. În cazul unei înfrângeri cu Constanța, CSU Sibiu va avea nevoie de o victorie la un scor cât mai mare în al doilea joc, sâmbătă, cu CS Vâlcea 1924.

În vară galben-albaștrii au perfectat patru transferuri importante: Kyle Adnam, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev și Nandor Kuti. CSU are un lot mai solid decât sezonul trecut, chiar dacă nu îi mai are pe Blumbergs și Manchon.

În amicale, CSU a înregistrat următoarele rezultate: 86-64 cu CSM Târgu Jiu, 86-87 cu CSO Voluntari, 71-70 cu CSM Târgu Mureș și 76-81 cu CS Vâlcea 1924.

Partidele din turneul de la Constanța vor fi în direct pe FRB TV, după următorul program:

  • Vineri, 15 septembrie, ora 19.00 – CSU Sibiu –  CSM Constanța
  • Sâmbătă, 16 septembrie, ora 19.00– CS Vâlcea 1924 – CSU Sibiu
  • Duminică, 17 septembrie, ora 19.00– CSM Constanța –  CS Vâlcea 1924

csu sibiu joacă vineri și sâmbătă primele meciuri ale sezonului. căpitanul dragoste: ”vrem să facem meciuri foarte bune” ”

 

Ultima oră

Comentariul meu