antrenorul lui csu sibiu, îngrijorat înainte de jocurile de cupă. tomas rinkevicius: ”suntem în urmă cu pregătirea”

Revenit la CSU Sibiu, după ce a participat cu naționala Lituaniei la Campionatul Mondial, antrenorul Tomas Rinkevicius spune că echipa sa va atinge potențialul maxim abia peste câteva săptămâni. 

BC CSU Sibiu a plecat spre Constanța, acolo unde vineri și sâmbătă va juca în turneul de calificare în Final 8-ul Cupei României la baschet masculin, alături de gazdele de la CSM și de nou-promovata CS Vâlcea 1924. Cele două jocuri sunt primele meciuri oficiale din acest sezon.

Tomas Rinkevicius acuză că sezonul începe prea devreme și toate echipele sunt în urmă cu pregătirea. Aceeași situație este și la CSU Sibiu, care are patru jucători veniți în vară. Adversara de vineri, CSM Constanța se anunță a fi principala rivală a Sibiului la calificarea la turneul final al cupei, iar jocul direct poate fi decisiv.

„Suntem în urmă cu pregătirea, dar nu cred că doar noi suntem, ci toată lumea. Nu sunt sigur, dar cred că e prima dată în baschetul românesc când sezonul începe așa de devreme. Încă avem nevoie de timp pentru ca jucătorii și noi antrenorii să ne cunoaștem mai bine. Mai avem nevoie de niște săptămâni ca să fim mai buni, dar ne pregătim cum putem și sper că la turneul de cupă vom fi pregătiți pentru meciuri. Constanța are e o echipă nouă, niște jucători au rămas de sezonul trecut, au și un conducător de joc lituanian pe care îl știu bine de la națională. Este un lot foarte bun, au un antrenor nou, este o echipă total diferită. Nu avem multe multe informații, dar ne vom pregăti pentru meciuri cu cele pe care le avem la dispoziție”  a declarat tehnicianul lui CSU Sibiu, Tomas Rinkevicius.

BC CSU Sibiu va juca primul meci din turneul de la Constanța vineri, 15 septembrie, contra gazdelor de la CSM. Formația pregătită de Tomas Rinkevicius va disputa al doilea joc sâmbătă, când va înfrunta pe nou promovata CS Vâlcea 1924. Jocurile pot fi vizionate pe canalul de televiziune al Federației Române de Baschet.

 

Ultima oră

Comentariul meu