5 motive pentru care plita cu inducție este de preferat uneia pe gaz

Ce fel de instrumente sunt cele cu care gătești? Dacă atunci când vine vorba de oale, cratițe, tigăi sau linguri poți alege oricând să le schimbi pe cele pe care le folosești deja, lucrurile nu stau chiar la fel atunci când vine vorba de principalele instrumente de bază de care ai nevoie pentru a pregăti mâncarea, respectiv de aragaz, plită, cuptor etc.

Iată, așadar, 5 motive pentru care plita cu inducție este de preferat uneia pe gaz:

  1. O plită cu inducție te ajută să gătești mâncarea uniform.

Oricine poate să confirme că unul dintre cele mai neplăcute momente din procesul de gătire îl reprezintă acela atunci când trebuie să amesteci mult și constant în mâncare pentru a se găti uniform.

În cazul unei plite pe gaz, este foarte ușor de observat faptul că aceasta încălzește vasul de gătit mai mult pe centrul său, nu și pe margini. Sau, cel puțin, nu la fel de repede.

Tocmai de aceea, o plită care funcționează pe bază de inducție este recomandată și iubită de majoritatea consumatorilor. Pentru că, indiferent din ce parte a omletei ai gusta, aceasta va fi la fel de pufoasă și de rumenită.

  1. O plită cu inducție te ajută să controlezi mai bine temperatura.

Poate că, de-a lungul timpului, ai întâlnit suficient de multe rețete a căror precizie te-a făcut să te întrebi cum reușesc oamenii să gătească atât de atenți la detalii.

Spre deosebire de obișnuita plită care funcționează pe bază de gaz, atunci când vine vorba de o plită cu sistem de inducție, temperatura poate fi setată cu ușurință de către oricine prepară un fel de mâncare. Mai mult, acest instrument aduce cu sine și puterea constanței. Pentru că temperatura folosită rămâne aceeași pe toată durata gătirii.

  1. Estetic vorbind, o plită cu inducție este mai elegantă.

Majoritatea bucătăriilor moderne sunt adevărate embleme ale rafinamentului și ale eleganței, pentru că sunt astfel concepute încât toate elementele componente să funcționeze într-o coeziune extraordinară, atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere cromatic.

Plita cu inducție este unul dintre acele elemente care poate schimba considerabil modul în care arată bucătăria și poate contribui la crearea unui spațiu cromatic mult mai rafinat, care să coincidă trendului general din ultima perioadă și care să creeze o bucătărie așa cum este ea în cataloagele de design interior.

  1. Nivelul de siguranță din casa ta este menținut la standarde ridicate.

Dacă ai standarde suficient de ridicate privind siguranța ta și a familiei tale, vei face tot posibilul să iei toate măsurile pentru a menține acest standard. O astfel de plită este mult mai sigură decât una pe gaz, deoarece evită flacăra deschisă și aprinderea focului nu mai este atât de ușor de efectuat, mai ales dacă în casă există copii.

Dar nu e mai ușor să apeși pe butoane decât să pornești unele? Tocmai de aceea, aceste instrumente au și funcții de child block, care permit aprinderea lor doar după efectuarea unor mișcări specifice. Tocmai pentru ca procesul să fie mult mai sigur și să nu ai nicio grijă cu privire la folosirea acestui tip de dispozitiv.

  1. Nu ai nevoie de mai mult de câteva minute să o cureți.

Mai ții minte cât de dificil este să cureți o plită pe gaz? Trebuie să ridici fiecare element de protecție și să-l speli bine, apoi să cureți suprafața de dedesubt și toate petele și apoi să asamblezi lucrurile la locul lor. Cel mai probabil, această activitate este chiar mai urâtă de către gospodine decât chiar spălatul vaselor.

În cazul unui model pe bază de inducție, lucrurile sunt mult mai ușoare. În câteva minute, aplici un spray de curățare a grăsimii depuse și a petelor care au căzut în timpul gătitului, lași soluția să acționeze puțin și apoi cureți cu o lavetă sau cu un burete și ai o plită ca nouă, gata de folosit.

Mai mult, în momentul alegerii produsului pe care dorești să-l achiziționezi, vei observa că ai suficient de multe opțiuni, astfel încât, indiferent de preferințele tale, vei putea să te bucuri fie de o plită cu inducție încorporată în aragazul Beko, fie de achiziționarea separată a unei plite și a unui cuptor electric, în funcție de cerințele pe care le exprimă și spațiul în care vei amplasa aceste obiecte.

Nu uita, înainte de achiziționarea acestui instrument, să te asiguri că produsul pe care îl cumperi are recenzii pozitive din partea cumpărătorilor, dar și că aparține unui brand cu renume, care a demonstrat până acum, în nenumărate rânduri, o calitate aparte a produselor sale și o rezistență deosebită a acestora în timp.

Cât despre nivelul de sustenabilitate, trebuie să știi că alegerea unei plite cu inducție este o opțiune mult mai sănătoasă și pentru planetă, deoarece din procesul de producere a acestor obiecte nu rezultă la fel de multe emisii de carbon, precum în cazul tuturor celorlalte tipuri de plite.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu