sibianul daniel natea, campion mondial la sambo pe plajă

Echipa României a făcut istorie la Campionatul Mondial de Sambo pe Echipe 2023, câștigând medaliile de aur în finala împotriva Kazahstanului. Este prima dată când o țară din afara Rusiei câștigă această competiție.

Sibianul Daniel Natea a cucerit aurul după cele cinci meciuri la individual. Sportivul legitimat la CS Dinamo București a trecut de adversari înainte de termen. Victoria României asupra Rusiei la Campionatul Mondial de Sambo pe Echipe 2023 este o realizare cu adevărat impresionantă. Rusia este una dintre cele mai puternice națiuni din sambo, fiind campioana mondială de 10 ori consecutive.

România a fost condusă de Bianca Prodan, care a câștigat medalia de aur la individual la categoria +72 kilograme. Prodan a fost, de asemenea, un membru important al echipei de sambo pe plajă a României, care a câștigat medaliile de aur la categoria mixtă.

Echipa României a fost formată din Volha Maleika, Bianca Prodan, Daniel Natea, Cristina Blanaru, Kyrystyna Bondar, Gabriel Rima și Bodirlau Cristian.

Ultima oră

Comentariul meu