doi turişti atipici, un "conte" de sighişoara şi o "prinţesă" venită din danemarca: "sibiul este mai frumos decât braşovul" (video)

Doi pensionari, Lorinczi Zoltan din Sighişoara, costumat într-un conte din Imperiul Habsburgic şi Elisebet Claxton, îmbrăcată în rochia unei prinţese din Danemarca se află zilele acestea în vacanţă, în Sibiu, fiind îndrăgostiţi de oraş şi atrag privirile tuturor, inclusiv ale turiştilor străini veniţi aici.

Turişti din mai multe ţări veniţi la Sibiu, îi admiră pe cei doi călători îmbrăcaţi în costume de epocă

Lorinczi Zoltan, un fost paznic de şcoală din Sighişoara şi Elisebet Claxton, o fostă asistentă medicală din Danemarca s-au cunoscut în urmă cu şase ani de zile, la o nuntă, la Sighişoara. Acum sunt în vacanţă la Sibiu şi sărbătoresc cei şase ani de relaţie şi au ales oraşul de pe malurile Cibinului, pentru că ei apreciază frumuseţile municipiului şi spun că Sibiul este mai frumos decât Braşovul. Pasiunea lor pentru istorie este atât de mare, încât preferă să călătorească în oraş, îmbrăcaţi în costume de epocă, pentru turişti, pentru animaţie stradală.

“Noi ne îmbrăcăm pentru turişti, pentru animaţie stradală. Oamenii ne opresc, ne felicită. Eu îi mai salut în diferite limbi. Acum am întâlnit din Argentina, Uruguay, Spania, Germania, Polonia, aici, la Sibiu”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Lorinczi Zoltan.

Regretul celor doi turişti îmbrăcaţi în personaje istorice este că numai ei s-au costumat aşa şi cutreieră astfel, străzile Sibiului. Ţinutele celor doi turişti speciali au fost făcute de o croitoreasă din Sighişoara.

“Sighişoara ne ştie. Ne pare rău că numai noi doi suntem (îmbrăcaţi aşa n.r.), nu avem concurenţă, din păcate. (…) Doamna a fost asistentă medicală, eu am fost agent de pază, paznic la o şcoală generală. Hainele sunt la comandă. Aş dori să fiu un conte foarte bogat, din Imperiu Habsburgic, din Austria, sfârşit de secol al 18-lea. Doamna ar dori să fie din perioada Renaşterii. (…) Ne-am cunoscut la Sighişoara, îi place şi ei să se îmbrace aşa”, povesteşte “contele” de Sighişoara aflat la Sibiu.

Povestea de prietenie dintre cei doi a început la o nuntă, în urmă cu şase ani, într-o zi de 11 septembrie, la ora 11.00. În fiecare an, cei doi prieteni încearcă să îşi facă vacanţa la Sibiu, pentru că le place foarte mult oraşul.

doi turişti atipici, un "conte" de sighişoara şi o "prinţesă" venită din danemarca: "sibiul este mai frumos decât braşovul" (video)

Doi turişti pasionaţi de istorie şi îndrăgostiţi de Sibiu

“Da, ne place foarte mult (Sibiul n.r). Ea când vine din Danemarca, vine la Aeroportul din Sibiu. (…) Am făcut comparaţie cu Braşovul. Aici parcă e viaţă mai multă. Preferăm Sibiul. Sibiul e foarte frumos”, a spus Lorinczi Zoltan.

Elisebet este încântată de atmosfera din Sibiu şi apreciază foarte mult sibienii, pe care îi consideră “foarte amabili”. Turista din Danemarca consideră că în acest an, mai mult decât cei anteriori, la Sibiu este o atmosferă plină de viaţă şi fericire.

doi turişti atipici, un "conte" de sighişoara şi o "prinţesă" venită din danemarca: "sibiul este mai frumos decât braşovul" (video)

“Îmi place atmosfera la Sibiu. Sibienii sunt foarte amabili şi simt că anul acesta, de data aceasta, am venit de atâtea ori aici, acum este atâta fericire în jur, totul este plin de viaţă, oamenii zâmbesc şi sunt multe evenimente, muzică în multe locuri. Iubesc locul acesta şi totul este frumos în jur”, a spus Elisebet din Danemarca, despre Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu