amenzi drastice după controalele de la gelateriile și covrigăriile din centrul sibiului. unii vindeau înghețată ”de fructe”, dar fără fructe

Covrigării, tonete de înghețată din Centrul Sibiului, dar și restaurante au fost închise temporar săptămâna trecută, când inspectorii de la Protecția Consumatorului au dau startul controalelor. Astfel mai multe unități comerciale s-au ales cu amenzi usturătoare după ce au fost descoperite nereguli.

O simigerie de pe Pietonala Nicolae Bălcescu s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei din cauza lipsei informațiilor privind alergenii. Aceeași sancțiune a primit-o o tonetă de înghețată pentru prezentarea de informații neadevărate referitoare la ingrediente. Practic, înghețata cu gust de mango, frăguțe, pepene galben și vanilie conținea doar arome nu și fructe.

„În urma verificărilor efectuate la covrigăriile și tonetele de înghețată au fost aplicate 2
amenzi contravenționale în cuantumul de 20000 lei, 1 amendă de 10000 lei aplicată la o simigerie și 1 amendă de 10000 lei la o tonetă de înghețată. Neregulile constatate: produse fără elemente de identificare și caracterizare, lipsă informații privind alergenii, informații eronate privind înghețata comercializata, înghețată mango, frăguțe, pepene galben, vanilie când de fapt în procesul de fabricație se utiliza arome”, potrivit Onica Csaba, comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru (Brașov).

Reamintim că tot săptămâna trecută mai multe restaurante au fost închise pentru o scurtă perioadă timp în care au fost efectuate controale amănunțite de mai multe echipe mixte de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. De exemplu, Casa Frida, ”La Turn” și Crama Sibiană”, dar și Cămara Boierului de la Hotelul Hilton au fost închise temporar pentru efectuarea controalelor temeinice.(DETALII AICI)

anunț postat la intrare în restaurantul ”crama sibiană” de către cei de la anpc
Anunț postat la intrare în restaurantul ”Crama Sibiană” de către cei de la ANPC

Vezi și: UPDATE – ANPC a pornit Jihad-ul la Sibiu. Peste treizeci de restaurante și magazine din centru închise temporar. Printre ele și ”Crama Sibiană” (FOTO)

În urma controalelor nu mai puțin de 33 de localuri au fost închise temporar până își rezolvă problemele. Printre principalele abateri constatate au fost: utilizarea a unor echipamente neigienizate, comercializarea și folosirea unor legume și fructe modificate organoleptic, comercializarea și folosirea unor produse alimentare expirate și multe alte nereguli. De asemenea valoarea amenzilor date în doar două zile este de aproximativ 1,25 milioane lei. (DETALII AICI)

Citește și: Bilanțul controalelor ANPC la Sibiu: Au închis peste 30 de restaurante. Lista completă cu acestea! – Carne expirată din aprilie și mizerie de nedescris (FOTO)

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Controale de genul ăsta trebuiau făcute astă vară când duduiau încasările iar ei nu respectau nimic. Cine știe ce au mâncat bieții turiști???