adrian echert, posibil candidat la primăria sibiu din partea usr. „ne-am băgat în politică să reușim” (video)

Adrian Echert, președintele USR, filiala municipiului Sibiu, a declarat, în cadrul emisiunii „Ora de Politică”, că până la mijlocul lunii octombrie vor numi candidatul pentru Primăria Sibiu. Totodată, acesta nu exclude posibilitatea ca el să candideze.

Adrian Echert a mărturisit la „Ora de Politică” că există posibilitatea să candideze, la alegerile de anul viitor, la Primăria Sibiu. Cu toate acestea, până la mijlocul lunii octombrie formațiunea politică USR va avea procesul de desemnare a candidatului finalizat și va fi făcut public.

„Nu exclud această variantă. Cum am mai zis, ne-am băgat în politică să reușim, să mișcăm niște lucruri fie că sunt la nivel local, județean sau național într-o direcție pe care noi o credem bună. Acest lucru îl putem face doar din poziții politice, poziții numite care să aibă direcția cetățenilor. În mod cert o să îmi asum o candidatură publică, cea mai potrivită și pentru partid. Până la mijlocul lui octombrie vom finaliza avea acest proces de desemnare a candidatului finalizat. Acesta este termenul pe care noi l-am stabilit. Obiectivul este să avem un candidat foarte puternic la Primărie care să aibă șanse reale”, spune Adrian Echert.

YouTube video

Cât despre candidatura la funcția de Președinte al Consiliului Județean, acesta lasă de înțeles că principalul obiectiv este de a avea un candidat puternic la Primăria Sibiu. „Sunt avantaje și dezavantaje în ambele direcții. Eu cred că o mai mare influență o are Consiliul local și Primăria în viața de zi cu zi a cetățenilor. Am învățat asta fiind consilier județean. La Consiliul Județean responsabilitatea este destul de difuză, adică ai în subordine spitalul, care este cea mai mare responsabilitate, aeroportul, DGASPC-ul dar nu ai străzi în municipiul Sibiu, nu ai chestiuni pe care să le simtă cetățeanul de zi cu zi și să poți să le și influențezi. La Consiliul Județean nu sunt nici foarte mulți bani pentru că se alocă de la nivel național pe niște criterii care nu prea sunt ancorate în realitate și „se fac dintr-un pix pe undeva”, deci partea de finanțare este mult mai scăzută”, precizează Echert.

Citește și: Adrian Echert (USR), dezamăgit de Klaus Iohannis: „L-am votat, dar nu pot să îi mai găsesc scuze” (video)

 

Ultima oră

Comentariul meu