unul dintre cei mai celebri artişti de graffiti din lume, expune în premieră la sibiu. desen de banksy adus la muzeul brukenthal (video)

Banksy, unul dintre cei mai celebri artişti de graffiti din lume, va expune începând de sâmbătă, în premieră la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Contemporană, a anunţat directorul muzeului, Alexandru Chituţă.

„Omul simplu va vedea ce înseamnă arta contemporană de pe cinci continente, (…) vom avea artişti care sunt consacraţi şi care sunt în toate casele mari de licitaţii, artişti contemporani, vom avea şi o lucrare Bansky expusă. Nu a mai fost niciodată (la Sibiu n.r.). Suntem în discuţii să vedem dacă putem face vreodată şi o expoziţie Banksy la Sibiu”, a declarat Alexandru Chituţă.

unul dintre cei mai celebri artişti de graffiti din lume, expune în premieră la sibiu. desen de banksy adus la muzeul brukenthal (video)
LONDON, ENGLAND – SEPTEMBER 03: Banksy’s Love is in the Bin (2018) is installed at Sotheby’s on September 03, 2021 in London, England. Banksy’s Love is in the Bin (est. £4 – 6 million) will go on public view this weekend for a special two day-view at Sotheby’s New Bond Street Galleries, before embarking on a global tour ahead of the Contemporary Art Evening Auction at Sotheby’s London on October 14. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for Sotheby’s)

Banksy va fi unul dintre cei o sută de artişti, de pe cinci continente, care vor expune la Sibiu, la „cel mai mare eveniment cultural diplomatic din România”, cum a caracterizat acest festival, organizatorul Alenxadru Chituţă.

Banksy este un artist stradal, activist politic și regizor de film, cunoscut doar după pseudonim, stabilit în Anglia, al cărui nume real și identitate rămân neconfirmate și fac obiectul unor speculaţii. Activ din anii 1990, Banksy oferă artă satirică stradală și epigrame subversive, care combină umorul negru cu graffiti, executate într-o tehnică distinctivă de stencil. Lucrările sale de comentariu politic și social au apărut pe străzi, ziduri și poduri din întreaga lume. Lucrările lui Banksy au luat naștere pe scena underground din Bristol, care a implicat colaborări între artiști și muzicieni. Banksy spune că a fost inspirat de 3D, un artist graffitist și membru fondator al grupului muzical Massive Attack.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu