prețurile chiriilor în creștere în toată țara. doar la sibiu sunt în scădere
foto Arhivă

Prețurile solicitate pentru chirii au crescut în medie cu 17%, în august, comparativ cu august 2022, în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (august 2023 vs. iulie 2023) au crescut, în medie, cu 2%, arată datele centralizate de Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, pentru cele 10 orașe analizate, transmite Economedia.

Tot în categoria excepțiilor se încadrează și orașul Sibiu, care este singurul în care s-au înregistrat scăderi ale prețurilor de închiriere în luna august 2023, la toate categoriile de apartamente, comparativ cu luna iulie 2023. Constanța este orașul cu cea mai mare creștere de la lună la lună (august 2023 vs. iulie 2023), la categoria garsonierelor (+8%).

În Sibiu, prețurile medii solicitate în luna august a.c. au înregistrat o scădere record comparativ cu luna anterioară: -7% în cazul apartamentelor cu două camere și -4% în cazul garsonierelor și apartamentelor cu trei camere. Față de luna august a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut pe toate categoriile de apartamente – cu 20% pentru apartamentele cu trei camere, cu 17% pentru apartamentele cu două camere și cu 14% pentru garsoniere.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu știu în ce Sibiu stați voi, că în asta in care mă aflu eu acum cer 400 de euro pe un apartament cu 2 camere. Și da, e mobilat ca la mamaie acasă.