cnair face o expertiză după ce viaductul aciliu s-a fisurat din nou (video)
foto NewsWeek

Viaductul Aciliu de pe Autostrada Sibiu – Deva s-a fisurat pe unul din piloni, a anunțat CNAIR. Lucrarea a fost finalizată de compania de stat în anul 2016, dar după doar 7 ani, viaductul începe să se degradeze din nou, relatează B1Tv.

În cursul zilei de marți, pe viaduct nu lucra nimeni, nu era niciun expert. Era închisă o bandă pe câteva sute de metri, semn că CNAIR s-a speriat, dar nu atât de mult încât să înceapă în forță expertiza.

Viaductul Aciliu se află pe cei 22 de kilometri de autostradă dintre Cunța și Săliște, cunocuți ca lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Deva. Lotul a fost inaugurat de Victor Ponta în noiembrie 2014, deși recepția nu era făcută și specialiștii au averizat asupra pericolului inaugurării lucrării.

Șeful CNAIR de atunci Narcis Neaga a decis să decidă circulația. Pe porțiunea de drum de mare viteză s-a circulat 10 luni. În septembrie 2015, au apărut crăpături mari pe viaductul Aciliu și circulația a fost oprită complet. Abia în octombrie 2016, autostrada a fost redată circulație.

Această ultimă fisură este un nou semn de întrebare asupra calității lucrărilor la viaduct. Este posibil ca defectele să fi fost prezente încă de la inaugurare, dar să nu fi fost detectate la timp.

CNAIR a anunțat că va face o expertiză pentru a determina cauza fisurii și pentru a lua măsurile necesare pentru a asigura siguranța circulației.

Reacții

Reacțiile la această ultimă fisură au fost rapide și dure. Oamenii sunt din nou îngrijorați de siguranța autostrăzii Sibiu – Deva, care a fost inaugurată cu mari întârzieri și cu multe probleme.

„Este incredibil cum o autostradă inaugurată cu doar 7 ani în urmă se degradează atât de rapid”, a declarat un șofer. „CNAIR trebuie să dea explicații pentru această situație.”

„Este o rușine pentru România că avem o autostradă atât de proastă”, a spus un alt șofer. „Este inadmisibil ca oamenii să fie expuși la un astfel de risc.”

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Birsane, tu pe unde ai fost? Nu stii geografie? Unde-i Aciliu si unde-i tunelul de la Sacel? Banda de urgenta, inainte de tunel, a fost restrictionata de anul trecut… Dar NU E ACILIU E SACEL… Fostele lacuri de la Sacel….