Manelistul care a dat șpagă unor polițiști din Mediaș scapă de arest
Sursa: Facebook

Manelistul Puișor de la Mediaș, care a încercat să mituiască doi polițiști care l-au prins depășind pe linie continuă, cu viteză peste limitele legale și fiind beat, a scăpat de arest. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, din Mediaș, care a dat mită unor polițiști din oraș pentru a scăpa de dosar penal, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au transmis cum anume a procedat medieșeanul pentru a fi iertat de oamenii legii.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că în dimineaţa zilei 10.09.2023, inculpatul a remis suma de 200 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Mediaş pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale pentru faptul că a condus pe drumurile publice, în mun. Mediaş, un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi având o viteză de 112 km/h, în condițiile unei limitări a regimului de viteză la 50 km/h. De asemenea, în încercarea de a scăpa de urmărirea agenților de poliție, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe linie continuă. Ulterior testării cu aparatul etilotest poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin.1 C.penal. În cursul zilei de astăzi 11.09.2023 procurorul a luat faţă de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, informează Mihaela Ruginosu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră