fosta școală din topârcea, transformată în centru de servicii de zi pentru persoanele în vârstă

Construită în jurul anului 1800, vechea școală din Topârcea, a fost transformată într-un Centru de servicii de zi pentru persoanele în vârstă, cu sprijinul Uniunii Europene și al Primăriei Orașului Ocna Sibiului.

”Printr-un proiect susținut de Uniunea Europeană (3 milioane lei), dar și de Primaria Orasului Ocna Sibiului (aproximativ 1 milion lei), clădirea fostei școli din Topârcea a fost transformată în Centru de servicii de zi pentru persoanele în vârstă, redevenind astfel un loc destinat comunității locale.

Veștile bune nu se opresc aici: primarul Claudiu Predescu a anunțat că, în curând, vârstnicii vor putea beneficia și de servicii de asistență la domiciliu, acest lucru fiind posibil tot prin fonduri europene.

fosta școală din topârcea, transformată în centru de servicii de zi pentru persoanele în vârstă

Pentru locuitorii din această zonă, beneficiile investițiilor europene se simt deja în infrastructura de transport, drumurile județene 106 T (Ocna Sibiului – Topârcea – Luduș) și DJ 106B (Ocna Sibiului – Țapu) fiind modernizate de către Consiliul Județean Sibiu, cu finanțare din partea Uniunii Europene.

De asemenea, susținerea activității turistice în stațiunea Ocna Sibiului a fost făcută tot cu sprijin european, fiind reabilitate atât străzi, cât și infrastructura de agrement.

Felicitări echipei de la Primăria Orașului Ocna Sibiului și mulțumiri companiei ROMGAZ, care a contribuit la dotarea noului centru din Topârcea cu un microbuz destinat transportului seniorilor aflați în scaun rulant!” au transmis reprezentanții CJ Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Degeaba ca satul Toparcea nu beneficiaza de apa de canalizare si de gaz. Mai mult incepand din acest an si iluminatul public este rationalizat !
    De cand la primarie este domnul Predescu in afara de ca caminul privat in locul vechi scoli nu se intampla nimic bun pentru locuitorii din Toparcea.

    1. Bine punctat dl. Miclaus.De asa ceva era nevoie in sat ??? Pentru apa nu se putea accesa fonduri?Apa nu avem,iluminatul stradal e doar pentru 3-4 ore noaptea., drumurile prin sat sunt un dezastru ,chiar nimic nu se face pentru Toparcea.

  2. Centru de zi astăzi,peste cinci ani când va fi eliberat de povara fondurilor europene,se va transforma în azil privat.
    La asta se pricep cel mai bine ai noștri politicieni din administrație.