csu sibiu, pe locul 2 la memorialul ”elemer tordai”. vâlcea a câștigat turneul

BC CSU Sibiu a pierdut luni seara finala Memorialului „Elemer Tordai” din Sala Transilvania, 76-81 cu CS Vâlcea 1924. 

Gazdele reușiseră să treacă duminică în semifinale de CSM Târgu Mureș la limită, în timp ce Vâlcea a învins pe SCM U Craiova.

În finala mare, galben-albaștrii au început mai bine și după primul sfert, conduceau cu 22 – 17.  Vâlcea a dominat clar sfertul secund și la pauza mare avea avantaj important, 39-32. CSU a revenit în sfertul trei, pe care și l-a adjudecat cu 27-15.  Însă, în ultimele zece minute, ”lupii” lui Hristu Șapera au revenit pe tabelă. Deși, în ultimul minut, Sibiul conducea, Vâlcea a gestionat mai bine finalul și a câștigat cu 81-76.

csu sibiu, pe locul 2 la memorialul ”elemer tordai”. vâlcea a câștigat turneul

Așadar, nou promovata în Liga Națională, CS Vâlcea 1924 a câștigat surprinzător Memorialul „Elemer Tordai”, în timp ce BC CSU Sibiu s-a clasat pe poziția secundă la turneul pe care l-a organizat în Sala Transilvania.

De la echipa sibiană s-au remarcat Pavlin Ivanov (18 puncte), Monyea Pratt (17 puncte), Mirel Dragoste (10 puncte) și Rareș Uță (9 puncte).  În finala mică, CSM Târgu Mureș a trecut de SCM U Craiova cu scorul de 69 – 65.

CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924 se vor înfrunta și pe 16 septembrie, la Constanța, în turneul de Cupa României. Mai mult, cele două formații se vor întâlni și în prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin, în Sala Transilvania, un meci programat pe 23 septembrie.

Ultima oră

Comentariul meu