csu bate pe târgu mureș în ultima secundă și se califică în finala memorialului elemer tordai

CSU Sibiu s-a calificat în finala Memorialului Elemer Tordai la baschet masculin, după victoria la limită de duminică seara, din Sala Transilvania, 71-70 cu CSM Tg. Mureș. 

CSU Sibiu a avut mult de furcă duminică seara, cu CSM Tg. Mureș în semifinala Memorialului Elemer Tordai.

După ce a pierdut primul sfert cu 14-17, CSU s-a impus în al doilea cu 24-17. La pauza mare, Sibiul avea 38-34. Târgu Mureș a controlat sfertul al treilea, pe care le-a câștigat cu 22-15 și a revenit în avantaj. Ultimul sfert a fost dramatic, s-a mers cap la cap. Bulgarul Ivanov a înscris coșul victoriei în ultima secundă și Sibiul s-a impus la limită, cu 71-70.  Cei mai buni marcatori de la CSU au fost Uță 19, Ivanov 15, Pratt 12 și Dragoste 9.

De la echipa sibiană au lipsit antrenorul Tomas Rinkevicius, care a fost la Campionatul Mondial cu naționala Lituaniei, dar și Gavriloaia și Adnam. Dacă Gavriloaia este plecat cu naționala de baschet masculin 3 x 3, australianul Kyle Adnam are unele probleme medicale.

În cealaltă semifinală, CS Vâlcea 1924 a învins surprinzător de clar pe SCM U Craiova, scor 86-70.

Astfel, în finala turneului, programată  luni, de la ora 20.30, CSU Sibiu va întâlni pe CS Vâlcea 1924, echipă nou promovată în Liga Națională.  Cele două echipe se vor înfrunta și pe 16 septembrie, la Constanța, în turneul de Cupa României. Mai mult, Sibiu și Vâlcea se vor întâlni și în prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin, în Sala Transilvania, meci programat pe 23 septembrie. Astfel, cu siguranță, cei doi antrenori vor încerca luni seară să păstreze multe din secrete pentru jocurile oficiale care se apropie.

Accesul la meciurile de la Memorialul Elemer Todai este liber.

Rezultate Memorial Elemer Tordai:

Duminică, rezultate semifinale:

SCM U Craiova – CS Vâlcea            70-86
BC CSU Sibiu – CSM Târgu Mureș  71-70

Luni, 11 septembrie:

CSM Tg. Mureș – SCM U Craiova – ora 16:00
CSU Sibiu – CS Vâlcea 1924 – ora 18:30
Festivitatea de premiere – ora 20:30

Ultima oră

Comentariul meu