turist francez, fascinat de sibiu: „printre cele mai frumoase orașe din europa”

Un turist care face înconjurul lumii pe jos a vizitat Sibiul, despre care a spus că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Globetrotter-ul francez are peste 300.000 de urmăritori pe canalul său de YouTube. 

Pe canalul său de „videoclipuri cinematografice” – Tourist Channel – vloggerul prezintă o filmare cu imagini surprinse din Sibiu: „Parfumul medieval al unui frumos oraș – unul dintre cele mai frumoase din Europa”, notează Adevărul.ro. 

YouTube video

„Bună, sunt Sebastian, bine ați venit pe canalul Tourist Channel care vă va face să descoperiți cele mai frumoase locuri din Europa… Dorim să împărtășim cu voi diferite locuri, evenimente, festivități, colțuri de natură și multe alte lucruri frumoase pe care le putem găsi chiar lângă noi fără să ne dăm seama”, menționează respectivul turist străin în descrierea de pe pagina sa de YouTube.

Turistul și-a început aventura prin Sibiu din Centrul Vechi, apoi a continuat prin Piața Mare și în curtea Muzeului Brukenthal. Acesta a vizitat Dumbrava Sibiului și Muzeul Astra, dar și Catedrala Evanghelică. 

A fost impresionat de gospodăriile țărănești din Muzeul în Aer Liber, de tradițiile și obiceiurile diferitelor zone, de atelierele cu meșteri și artizani care ofereau demonstrații de țesut, sculptură în lemn și pictură pe icoane. Despre străduțele și clădirile monument istoric din centrul orașului, turistul a spus că sunt fascinante. 

Ultima oră

Comentariul meu